Lifestyle

Waarom je het beste elektrisch kunt poetsen volgens een tandarts

Je tanden zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht: je ziet ze immers als eerste. Minimaal twee keer per dag goed je tanden poetsen is dus erg belangrijk. Heb jij een handtandenborstel? Denk dan na om deze te vervangen voor een elektrische, hieronder leggen we je uit waarom. 

Tanden poetsen

We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan: even snel je tanden poetsen omdat je er geen tijd of zin in hebt. Stop. Een goede verzorging van je gebit is echt heel belangrijk, dit vermindert risico’s op gaatjes en tandvleesontstekingen. We willen natuurlijk niet dat onze tanden er later van ellende uit vallen ;-). 

Elektrisch tandenpoetsen

Tandartsen raden ons aan om minimaal twee keer per dag onze tanden te poetsen, maar daarbij is het ook veel beter om je tanden elektrisch te poetsen. Dit is waarom:

1. Elektrisch poetsen haalt veel meer tandplak weg. Tandplak verwijderen kost wat moeite. Door een elektrische borstel te gebruiken hoef je minder te letten op het harde schuur- en schrobwerk, waardoor je beter kunt focussen op je poetstechniek. 

2. Het is veiliger voor je tanden en tandvlees. Wanneer je handmatig poetst heb je de neiging om hard te poetsen, dit is schadelijk voor je tandvlees. 

3. Je poetst langer. Veel mensen die met de hand poetsen komen niet aan de aanbevolen twee minuten toe. Met een elektrische tandenborstels houd je het vaak langer vol. Daarnaast beschikken ze vaak over een timer, waardoor je weet wanneer je lang genoeg hebt gepoetst. Handig!

Door dit product krijg je wittere tanden zonder te bleken. 

Heb jij nog een handtandenborstel? Shop dan hieronder een elektrische: 

Oral B tandenborstel

Oral B elektrische tandenborstel | €38,44

Elektrische tandenborstel
Oral B elektrische tandenborstel | €76,16

Oral B elektrische tandenborstel
Oral B elektrische tandenborstel | €117,70

Oral B cross zwart
Oral B Oral B Cross Act Pro2500 Zwart | €103,74

Oral B elektrische tandenborstel
Oral B Elektrische Tandenborstel Smart 4n Cross | € 79,94

Oral B pro 770
Oral B Elektrische Tandenborstel Pro 770 3d White | €43,73

 

Beeld: iStock