Fashion

Hoe onze kledingstijl veranderd is de afgelopen jaren

Hou jij een beetje van fashion? Ben je benieuwd naar de trends die zich voor jou afspeelden? Dan zit je goed. Wij bespreken voor de mode trends vanaf 1960 tot aan nu. 

De 60’s (1960 tot 1970)
In deze tijd kleedden de vrouwen zich heel vrouwelijk. Jurkjes waren ontzettend populair. Iedereen in die tijd droeg jurken met A-lijnen. Aan het eind van de jaren 60 kwam hier verandering in. De kleding werd mannelijker. De vrouwen gingen losse spijkerbroeken dragen. Ze droegen tuniekjes en droegen daarbij vaak felle kleuren. Het rokje kon ook niet kort genoeg.

View post on Instagram
 

 

De 70’s (1970 tot 1980)
Mannen en vrouwen droegen allebei spijkerbroeken. Felle kleuren werden nog meer gedragen dan in 1960. Het kon allemaal niet wijd en strak genoeg. Dat zag je ook aan de schoudervullingen, hoe wijder hoe beter. Aan het eind van de jaren 70 droeg iedereen broekpakken en trainingspakken. Ook begonnen de felle kleuren te neigen naar donkere basic kleuren.

View post on Instagram
 

 

De 80’s (1980 tot 1990)
Misschien wel de leukste tijd, waarin vrouwen hoge strakke broeken droegen met juist hele grote wijde truien. In deze tijd was Madonna helemaal een ding. En ja, de wielrennersbroekjes komen uit deze tijd. Het was rond 1980 ontzettend in, om deze cycling shorts (hoe ze nu worden genoemd) te dragen. De korte mini rokjes bleven ook een draaiende trend. De schoudervullingen daarentegen namen de vrouwen wat meer afstand van. 

View post on Instagram
 

 

90’s (1990 tot 2000)
De neon kleuren werden nog meer een trend dan in de jaren 80. Ook de trend cycling shorts en hoe strakker hoe beter ging gewoon rustig verder in begin jaren 90. Wel kwam er een hele grote verandering in dit decennium. De wijde truien werden vervangen door de strakke shirtjes en truien. De truitjes moesten eind jaren 90 kort zijn, navels en piercings moesten gezien worden. De korte top werd vaak gedragen op een jeans die soms lager dan de heupen gingen.Weird he? Ook kwamen aan het eind van de jaren 90 de spijkerbroeken met het wash effect in. Naveltruitjes en spaghettibandjes gingen gewoon door.

View post on Instagram
 

 

00’s (2000 tot 2010)
In 2004 werd de film Mean Girls opgenomen. Deze film ken je vast wel. Er werd in deze tijd heel erg gekeken naar hoe ze zich in de muziekindustrie kleedden. Van punk tot aan Britney Spears. Iedereen begon zich aan te passen aan een bepaalde artiest. Aan het eind van de jaren 00’s gingen steeds meer vrouwen de bohemian stijl aanhouden. Ze namen de stijl dus als het ware over van eind jaren 80’s en 90’s. Tunieken en leggings waren aldus weer een trend.

View post on Instagram
 

 

2010 tot 2020
Aangekomen bij de laatste tien jaren. Waarbij er zoveel is gebeurd. Nu leven we in de decennium 2010-2020. Tegenwoordig dragen we in principe van alles en is er zoveel invloed vanuit de jaren 80, wat zich op dit moment nog afspeelt. We dragen eigenlijk een mix van de afgelopen drie decennia’s. Al hoewel er wel gaten in broeken zijn bijgekomen. Duurzaamheid begint ook deze jaren zijn intrede meer te maken. 

View post on Instagram
 

 

Nu ben je een beetje op de hoogte over de fashion van de voorgaande jaren, grappig toch? Weet je ook waar de gekke trend: cycling shorts vandaan komt. 

Beeld: iStock, Instagram

 

Must reads 👀