Lifestyle

Uit onderzoek is gebleken: shoppen is goed voor je

We kunnen allerlei redenen bedenken om dat ene item in huis te halen. Hoor jij op dat moment ook altijd van je familie of vrienden: ga je nou alweer shoppen? Geen zorgen, want shoppen is goed voor je. Dat is uit onderzoek gebleken. Daar bedoelen we wel mee shoppen in echte winkels. Dat commentaar hoef je dus niet meer aan te horen, want jij hebt nu een perfecte comeback hierop. Wij hebben een rijtje voor je klaarstaan waarom shoppen goed voor je is. 

1. Het vermijdt stress
Heb je stress? Dan is het fijn om er lekker op uit te gaan. Kleding kopen helpt vaak, want je bent dan even afgeleid van die vervelende stress. De meesten zien dit ook als een vorm van ontspanning. 

2. Je maakt je hoofd leeg
Wanneer je door de stad loopt ben je totaal niet bezig met je huiswerk of andere zorgen. Logisch. Je kan je finally op jezelf richten. 

3. Lichaamsbeweging
In de sportschool heb je het door, maar als je winkelt niet. Terwijl je loopt maak je echt wel meters. Moet je niet onderweg grijpen naar iets lekkers, want dan heeft het lopen natuurlijk niet geholpen. Daily Mail heeft onderzoek gedaan naar de hoeveelheid calorieën die je verbrandt tijdens het shoppen en dit zou uitkomen op 48.000 calorieën per jaar. Het perfecte excuus om nu te gaan winkelen. Dus met een snelheid van vijf calorieën per minuut, zal je als gemiddelde vrouw elke maand 47.985 calorieën verbranden.Wow! Onderzoekers berekenden zelfs dat ongeveer drie uur winkelen gelijk staat aan 495 calorieën dat is gewoon een Big Mac. Kortom, je doet gewoon aan een topsport! Voorkomen dat je veel gaat eten? De oplossing staat in dit artikel.

Shoppen is gezond

4. Het maakt je gelukkig
Ja dames, door shoppen wordt je gelukkig.Yay! Net alsof je dat nog niet wist. Want of course word jij intens gelukkig wanneer je dat ene jurkje op je verlanglijstje eindelijk kan kopen. Maar dit keer is het ook echt bewezen. Mensen die zichzelf namelijk af en toe iets leuks trakteren, zijn vrolijker dan mensen die zichzelf nooit trakteren op een kleinigheidje is gebleken uit een onderzoek. 

So go shopping girls. 🙂

Beeld: iStock