Lifestyle

Dit is waarom een Airbnb veel fijner is dan een hotel

Wanneer je op vakantie gaat wil je een fijne plek om te verblijven. Het liefst een beetje in het centrum van de stad of aan de kust, maar dit kan natuurlijk wel een stuk duurder zijn. Gelukkig zijn we tegenwoordig niet alleen meer afhankelijk van hotels, en kunnen we ook Airbnb gebruiken voor ons verblijf, en dat is eigenlijk veel beter.

Tegenwoordig huren we steeds vaker een Airbnb als we op vakantie gaan. Het is een makkelijk concept: je boekt een accommodatie (net als bij een hotel), maar dan is het iemands persoonlijke huis. Je kunt er de gekste huizen huren, van boomhutten tot aan villa’s. Hierdoor is het een unieke ervaring en verschilt het veel met het huren van een hotelkamer. Wij leggen je uit waarom jij tijdens jouw volgende vakantie een Airbnb wil huren. 

1. Het scheelt geld
Door in een Airbnb te verblijven kun je vaak een hoop geld besparen, terwijl je alsnog in een leuke buurt zit. Wanneer je in een hotel verblijft in dezelfde buurt betaal je een stuk meer, terwijl je minder faciliteiten en ruimte ervoor terug krijgt. Je kunt in Airbnb zoeken op accommodaties die passen bij jouw budget. 

2. Leven als een local
Een Airbnb is vaak een persoonlijk huis, hierdoor is het een stuk authentieker dan een hotel. Je bent binnen een mum van tijd bij de lokale markt om de hoek, doet boodschappen bij de supermarkt en ontmoet je tijdelijke nieuwe buren. Wil je alvast wat inspiratie opdoen voor een Airbnb? Dit zijn de tofste van Europa. 

3. De faciliteiten
Airbnb’s beschikken meestal over meer faciliteiten, zoals een keuken of wasmachine. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om zelf te koken, en dit bespaart je weer een hoop geld. 

4. Grote groepen
In een hotel moet je je met een grote groep vaak opsplitsen over meerdere kamers, terwijl je in een Airbnb (afhankelijk van welke) eerder de kans krijgt om met een grote groep te verblijven. Zo is het een stuk gezelliger voor jou en je vriendinnen ;-). 

5. De host 
Bij aankomst in je Airbnb ontmoet je meestal meteen je host. Hij of zij geeft je dan veel tips over de buurt, leuke restaurantjes en evenementen waar je naartoe kan. Hierdoor kom je op plekken waar je anders misschien niet zou komen. 

6. Recensies
Airbnb werkt met recensies, waardoor je kan zien hoe een accommodatie beoordeeld is. Door het recensiesysteem zullen huurders en verhuurders zich ook zo goed mogelijk gedragen. Geen van beiden willen natuurlijk achteraf een slechte beoordeling krijgen. 

Huur je toch liever een hotelkamer? Check dan deze dingen bij aankomst. 

 

Bron: thefrisky.com, fromlusttilldawn.com | Beeld: iStock