Lifestyle

Bikinilijn scheren: dit zijn de do’s en dont’s

Vooral in de zomer willen vrouwen dat er zo min mogelijk overblijft van hun lichaamshaar. Benen en oksels worden geschoren en de bikinilijn is misschien nog wel het belangrijkste. Je wilt natuurlijk niet dat er wat verdwaalde haartjes te zien blijven naast de rand van je bikinibroekje. Bijna iedere vrouw scheert haar bikinilijn, maar niet iedereen doet dit op de juiste manier. Dit zijn de do’s en dont’s bij de bikinilijn scheren.

Bikinilijn scheren – DO: een warme douche nemen
Als je voorafgaand aan het scheren een warme douche neemt, worden je haartjes zachter. Dit zorgt ervoor dat het haar minder tegenwerkt tijdens het scheren van de bikinilijn. Een kleine moeite, maar veel effect: bikinilijn scheren kan dus beter wanneer je net onder de douche bent geweest of nog onder de douche staat.

Bikinilijn scheren – DO: scheerschuim gebruiken
Om minder irritaties te veroorzaken kun je het beste scheerschuim gebruiken. Met behulp van scheerschuim wordt het scheren van je bikinilijn makkelijker en is de huid een stuk minder droog. Gebruik het liefst parfumvrije scheerschuim voor de gevoelige huid. Je huid is namelijk erg kwetsbaar ‘down under’, dus het is belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan.
Bikinilijn scheren – DO: de tijd nemen
Het laatste wat je wilt is irritaties rondom je bikinilijn, dus daarom moet je vooral de tijd nemen. Wil jij je bikinilijn scheren? Doe dit dan niet wanneer je snel de deur uit moet, maar doe dit liever wanneer je geen haast hebt. Haast zorgt er namelijk voor dat je veel minder voorzichtig bent en eerder wondjes veroorzaakt: iets wat je niet wilt en sowieso niet op die plek.

Bikinilijn scheren – DON’T: botte scheermesjes gebruiken
Botte scheermesjes zorgen er allereerst voor dat je bikinilijn scheren lastiger wordt, omdat de mesjes niet meer scherp zijn. Haartjes verwijderen gaat daardoor stukken moeilijker. Daarnaast kunnen botte scheermesjes ook irritaties veroorzaken. Gebruik vooral wegwerpscheermesjes daarom niet vaker dan één keer.

Bikinilijn scheren – DON’T: tegen de haartjes in
Tegen de haartjes in scheren maakt het verwijderen van haartjes op je bikinilijn lastig. Wanneer je tegen de haartjes in scheert kun je op den duur ingegroeide haartjes verwachten. Deze doen soms pijn en kunnen gaan ontsteken, dus dat is zeker niet de bedoeling. Scheer altijd met de haartjes mee voor het gewenste resultaat.

Bikinilijn scheren – DON’T: scheermesjes lenen
Naast het feit dat je een zo nieuw mogelijk scheermesje moet gebruiken, is je bikinilijn scheren met een scheermesje van iemand anders sowieso niet heel hygiënisch. Gebruik daarom altijd je eigen scheermesje en niet die van een vriendin of je vader bijvoorbeeld. Niet heel fris hé, als je vader zijn baard scheert met het scheermesje die jij gebruikt voor je bikinilijn.

 

Beeld: iStock

Must reads 👀