Lifestyle

5 tips voor oksels scheren zonder stoppels

De meeste vrouwen scheren dagelijks hun oksels. Niet dat het moet hoor, maar toch voelen veel vrouwen zich hier prettiger bij dan wanneer ze het haar laten groeien. Oksels scheren lijkt heel simpel, maar toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt toch het liefst pijnloos het gewenste resultaat krijgen? In dit artikel vertellen wij je de belangrijkste dingen over oksels scheren.

Gebruik een nieuw scheermesje tijdens je oksels scheren

Het is belangrijk dat je bij je oksels scheren een scherp scheermesje gebruikt. Hoe onschuldig het ook lijkt: gebruik wegwerpscheermesjes niet te vaak. Wanneer je een scheermesje gebruikt die niet scherp is kun je namelijk wondjes veroorzaken. Ook is het een stuk hygiënischer wanneer je regelmatig een nieuw mesje gebruikt. 

Gebruik altijd een scheerschuim- of olie tijdens je oksels scheren

Om ervoor te zorgen dat je geen irritaties krijgt na het oksels scheren, is het belangrijk dat je altijd scheerschuim of een scheerolie gebruikt. Wanneer je een mesje op je huid zet zonder een schuim te gebruiken is je huid nog erg droog, wat irritaties en wondjes kan veroorzaken. Kies scheerschuim dat goed bij jouw huid past, bijvoorbeeld scheerschuim voor gevoelige huid. Je huid onder je oksel is namelijk dun, dus vaak ook erg gevoelig.

Scheer altijd met de haartjes mee tijdens je oksels scheren

Om het gewenste resultaat te krijgen is het belangrijk dat je altijd met de haartjes mee scheert – dus van boven naar beneden. Wanneer je je scheermesje tegen de richting in gebruikt is de kans namelijk groot dat je irritaties oploopt. Ook kan het zijn dat je hierdoor eerder last krijgt van ingegroeide haartjes. Oksels scheren gaat daarnaast een stuk soepeler wanneer je de haartjes voorzichtig behandelt.

Gebruik alcoholvrije deodorant na je oksels scheren

Een echte no-go voor na het scheren is het gebruik van een deodorant met alcohol, dit is namelijk erg agressief en dat is niet goed voor je gevoelige huidje na het scheren. De kans is groot dat je oksels enorm gaan prikken en dat de huid droog wordt. Dit kan voor veel ongemak zorgen en het duurt meestal ook nog wel een tijdje voordat dit gevoel voorbij is. Zorg er dus altijd voor dat je deodorant zonder alcohol gebruikt na het scheren.

Oksels scheren is geen verplichting

Hoewel het soms wel zo lijkt: oksels scheren is geen verplichting. Als jij je er prettig bij voelt om het haar onder je oksels te laten groeien, dan moet je dat gewoon doen. Het is jouw lichaam, dus jij bepaalt hoe je ermee omgaat. Let er wel goed op dat je je oksels goed blijft verzorgen, want bacteriën blijven graag hangen in haar en dat kan soms voor een onprettige geur zorgen.

Beeld: iStock