Lifestyle

Dit zijn de leukste kerstmarkten in Nederland 2019

Tijdens de koude wintermaanden zitten we veel binnen, maar zijn kerstmarkten toch echt wel de grootste reden om een dikke jas aan te trekken en toch de straat op te gaan. Kerst is namelijk niet compleet als je niet minstens één kerstmarkt hebt bezocht. Kerstmuziek, sfeerlichtjes en kraampjes vol met kerstspullen: het klinkt alleen al gezellig. En laten we de glühwein en bekertjes warme choco ook vooral niet vergeten. Wij hebben de leukste kerstmarkten in Nederland voor je op een rijtje gezet. Merry christmas!

Kerstmarkten Nederland ♥ Magisch Maastricht
Vanaf vrijdag 29 november tot en met 31 december 2019 wordt Maastricht omgetoverd tot een groot kerstparadijs. Op de Vrijthof vind je een enorm reuzenrad, een grote kerstmarkt vol met allerlei leuke kerstpulletjes en een schaatsbaan van maar liefst 900(!) vierkante meter. De kerstlichtjes en muziek zorgen voor een gezellige kerstsfeer en de markt wordt ieder jaar druk bezocht. Het maakt niet uit waar je kijkt: Maastricht staat helemaal in het teken van kerst tijdens deze periode.

View post on Instagram
 

Kerstmarkten Nederland ♥ Drijvende kerstmarkt Leiden
De grootste en enige drijvende kerstmarkt in Nederland vind je in Leiden. Van vrijdag 13 tot en met dinsdag 24 december worden er meer dan 80 chalets op pontons op het water geplaatst, met kerstspulletjes en natuurlijk ook lekkere hapjes. Je kunt dus over het water struinen en genieten van een gezellige kerstsfeer. Neem vooral even de tijd om de prachtige, verlichte bomen te bewonderen. Zoveel versiering en gezelligheid in een stad wil je toch altijd?

View post on Instagram
 

Kerstmarkten Nederland ♥ Dickens Festijn
Voor een heel andere soort kerstmarkt moet je op zaterdag 14 en zondag 15 december in Deventer zijn. De binnenstad van Deventer wordt dat weekend namelijk omgetoverd naar de 19e eeuw. Ongeveer 950 personages uit het boek ‘A Christmas Carol’ komen tot leven. Op straat zie je weeskinderen en zwervers lopen en de straten zijn gevuld met kerstbomen, kraampjes en toneelstukken. Een bijzondere ervaring en zeker leuk om eens mee te maken.

View post on Instagram
 

Kerstmarkten Nederland ♥ Het Amsterdamse Winterparadijs
Vanaf 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020 wordt Amsterdam RAI een groot kerstparadijs. Er zijn zowel binnen als buiten activiteiten te bezoeken. Binnen kun je onder andere langlaufen tussen de kerstbomen en genieten van sneeuw. Schaats op de binnen- en buitenschaatsbaan en bekijk de verlichte stad vanuit een reuzenrad. Kortom: er is genoeg te doen. En in de avond vinden ook nog eens optredens plaats in de Après-ski hut, met artiesten zoals onder andere Maan! Lees in dit artikel waarom jij dit jaar zeker een bezoekje moet brengen aan het Amsterdamse Winterparadijs.

View post on Instagram
 

Beeld: iStock