Lifestyle

Puisten op kin: wat is de oorzaak en hoe kom je ervan af?

Puistjes zijn vervelend, en zeker wanneer ze op een plek zitten waar ze goed zichtbaar zijn. Neem bijvoorbeeld puistjes op je kin. Puisten op de kin komen vooral vaak bij meisjes en vrouwen voor. Dit heeft van alles te maken met het feit dat wij vrouwen eens in de maand te maken krijgen met een maandelijks feestje. Onze hormonen gieren op dat moment door ons lijf, en dat kan soms puisten veroorzaken. Herkenbaar? Dit is hoe je er vanaf komt.

Puisten op kin: gebruik anticonceptie
Een van de dingen die je kunt proberen om puisten op kin te verminderen is het gebruik van de anticonceptiepil. De pil bevat bepaalde hormonen die de aanmaak van talg tegen gaan, waardoor je minder snel last krijgt van puistjes. Ga vooral even bij je huisarts langs en laat je adviseren. Huisartsen kiezen er namelijk vaak voor om de anticonceptiepil voor te schrijven.

Puisten op kin: blijf ervan af
Hoe verleidelijk het ook is: blijf vooral van je puisten af. Als jij de hele tijd met je vingers aan de puist zit, dan komen er alleen maar meer en meer bacteriën bij. Dit kan zorgen voor ontstekingen of juist meer puisten veroorzaken, dus het is belangrijk om er niet aan te zitten. Zit er echt een hele dikke gele kop op de puist? Dan kun je ervoor kiezen om hem toch uit te knijpen. Was je handen in ieder geval goed en gebruik het liefst een schoon stukje papier. Zorg er wel voor dat je de puist goed uitknijpt, want anders zit het er dik in dat je binnenkort juist meer puisten op kin krijgt.

Puisten op kin: vermijd make-up
Waarschijnlijk doe jij er alles aan om je puist te verbergen. Je gebruikt meer make-up dan normaal en vooral de concealer maakt overuren. Het is logisch dat je dit probeert, maar toch is het beter om helemaal niks aan make-up op je puist te smeren. Op die manier krijgt de puist namelijk de kans om te helen en verstop je de poriën niet. 

Puisten op kin: reinig je gezicht goed
Het is hoe dan ook belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Als je vaak make-up aanbrengt, dan moet je deze make-up ook weer verwijderen. Kies een goede make-upremover en gebruik bijvoorbeeld micellair water om de huid goed schoon te maken. Zorg ervoor dat alle make-up resten verwijderd zijn voordat je naar bed gaat. Het is ten eerste niet goed voor je huid en ten tweede ontstaan er nog meer puisten als je op een kussen slaapt met daarop make-up resten. Goed reinigen dus!

Puisten op kin: probeer omega 3 tabletten
Omega 3 tabletten bevatten visolie. Visolie heeft een ontstekingsremmend effect op het lichaam, wat er dus ook voor zorgt dat het puisten tegen gaat. Ook doodt de olie bacteriën die de talgproductie verhogen. Natuurlijk moet je je altijd goed inlezen voordat je tabletten slikt, dus dit geldt ook voor omega 3 tabletten. Vraag er eens naar bij de apotheek.

Bron: muscleconcepts.nl | Bron beeld: iStock

Must reads 👀