Beauty

Dit moet je doen als je vaak met make-up op in slaap valt

Je ligt heerlijk op bed tv te kijken en dommelt steeds wat verder weg. Voordat je het weet lig je te slapen en word je wakker met je wimpers aan elkaar geplakt. Je hebt je make-up er nog op zitten! Het is geen grote ramp als je heel af en toe je make-up eraf vergeet te halen, maar goed is het niet. En als je wakker wordt met make-up op, laat je huid wel merken dat ‘ie er niet blij mee is.

Je viel in slaap met make-up op, of misschien had je gewoon geen zin om je make-up eraf te halen? Dat kan soms gebeuren. Gelukkig is het wel mogelijk om je huid weer te laten herstellen. Als je deze tips opvolgt, zorg je dat jouw probleemhuidje weer een beetje wordt verholpen.

1. Zoek uit wat de schade is
De eerste gedachte die je waarschijnlijk te binnen schiet is dat je poriën verstopt zijn geraakt. Als je een normale tot vette huid hebt is dit waarschijnlijk ook het geval, maar vooral mensen met een gevoelige en snel geïrriteerde huid hebben hier het meeste last van. Het is zo dat een goede nachtrust veel effect heeft op je huid. 's Nachts is je huid druk bezig met het vernieuwen van huidcellen. En daarnaast heeft je huid de tijd om verzorgende producten zoals nachtcrèmes in te laten trekken. Als er nog resterende make-up op je huid zit, verhindert dit dus het herstel van de huid.

2. Stop met het aanraken van je gezicht
Zorg ervoor dat je niet veel aan je gezicht zit te pulken, want je handen zitten vol met bacteriën. Het is sowieso belangrijk om overdag geregeld je handen te wassen, al willen we dat af en toe nog wel eens vergeten. Overdag komen je handen in aanraking met zoveel dingen die bacteriën bevatten, denk bijvoorbeeld aan de deurklink, een telefoon of een pen. Als je die bacteriën aan je handen hebt zitten en met je vingers aan je gezicht zit, komen die bacteriën bovenop je make-up. En geloof ons, dat maakt het er niet beter op.

3. Was je gezicht grondig
Als je je make-up een nacht hebt laten zitten, is het een stuk moeilijker om je gezicht alsnog te reinigen. Dit komt doordat de make-up in de nacht dieper in je poriën is getrokken. Micellair water is een aanrader voor het verwijderen van vuil op je huid. De olie in het micellair water haalt het vuil makkelijker weg en hydrateert daarbij ook nog eens je huid. Dit werkt vooral heel goed als je weinig make-up op hebt gehad en als je niet zo gevoelig bent voor puistjes. Breng na het reinigen van je huid een goede, hydraterende nachtcrème aan.

4. Verschoon je kussensloop
Iets waar je misschien niet zo snel bij nadenkt, is het verschonen van je kussensloop. Tijdens je slaap heeft je huid make-upresten achtergelaten op je kussensloop. Je kunt je huid nog zo goed reinigen, maar als je met je schone huidje weer op een vies kussensloop gaat liggen, dan trekt die viezigheid gewoon weer in. Smerig, maar het is wel zo.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved