Beauty

Deze beautyproducten kun je beter niet delen met anderen

Je beste vriendin blijft onverwachts een nachtje slapen. Je leent je pyjama aan haar uit, geeft haar een paar schone sokken en ze mag in de ochtend natuurlijk al jouw make-up gebruiken. Toch is dat laatste niet zo’n heel goed idee. Het is natuurlijk je beste vriendin en waarschijnlijk ben je niet vies van haar, maar sommige beautyproducten kun je toch beter niet delen met anderen.

1. Mascara
Als je niet zit te wachten op een oogontsteking, zorg er dan voor dat niemand anders je mascara gebruikt dan jijzelf. Aan een mascaraborsteltje zitten veel bacteriën. Je kunt je wel voorstellen dat het niet de bedoeling is om bacteriën van iemand anders in je ogen te krijgen, want op die manier kunnen ook virussen en ontstekingen ontstaan. Je kunt je mascara veiliger delen wanneer jullie allebei een wegwerpborsteltje gebruiken, maar dan nog kun je er niet zeker van zijn dat de mascara zelf geen bacteriën bevat.

2. Lippenstift / balsem
Je hebt geen idee (of juist wel) waar de lippen van een ander zijn geweest, dus het is beter om lippenstift met niemand te delen. Wanneer je je lippenstift uitleent is de kans groot dat je een koortslip krijgt. Daarnaast krijg je bacteriën uit speeksel binnen, wat ook niet echt fris is.

3. Make-upkwasten
Je gebruikt een kwast om zo min mogelijk met je vingers aan je huid te hoeven zitten, dus je kunt je wel voorstellen dat het ook niet zo’n slim idee is om de kwast uit te lenen. Je huid, en dus ook die van je vriendin, bevat veel olieën en bacteriën. Door je kwasten te delen kunnen je poriën verstopt raken en dit kan puistjes veroorzaken.

4. Tandenborstel
Je zult echt niet de eerste zijn die haar tandenborstel uitleent, maar het is goed om er even bij stil te staan hoe ontzettend smerig dit eigenlijk is. Je hebt allerlei bacteriën in je mond en je gebruikt een tandenborstel om je gebit schoon te maken. Wanneer je je tandenborstel deelt, deel je ook bacteriën. Niet heel fris en speeksel van een ander is geen aanrader.

5. Oogpotlood
Om een oogontsteking te voorkomen is het ook verstandig om je oogpotlood niet uit te lenen. Het is mogelijk, maar dan moet je het potloodje voor gebruik wel steeds slijpen en er zeker van zijn dat er een nieuw puntje op zit. En dan nog is het geen aanrader.

6. Dagcrème
Crème breng je aan met je vingers. Je stopt je vingers keer op keer in het potje en je vriendin doet dit ook. Je raakt op een dag veel verschillende dingen aan met je handen en je krijgt daardoor ook veel bacteriën op je lichaam. Die druk je bij het gebruiken van de crème als het ware in het potje en dat is niet echt fris. Ook kan het voor huidirritaties zorgen, dus misschien is het beter om de dag of nachtcrème toch een keertje over te slaan.

Bron beeld: iStock