Lifestyle

Dit zijn de redenen waarom jij nooit een echte ‘fitgirl’ wordt

De wekker om 6:00 uur, een gezond ontbijtje naar binnen werken en urenlang zwoegen in de sportschool. Voor sommige mensen klinkt dit als een goed begin van de dag, maar deze idealistische ochtendroutine is gewoonweg niet voor iedereen weggelegd. Als je alles op alles zet is alles mogelijk, maar sommige gewoontes zorgen ervoor dat jij niet geschikt bent voor het fitgirl-leventje. Herken jij de volgende dingen? Dan zul jij waarschijnlijk geen echte fitgirl worden.

1. Ongezond snacken uit verveling
Als je op een druilerige dag met je dekentje op de bank zit, wil jij je nog weleens vergrijpen aan ongezonde snacks. Ligt er nog een zak chips in de kelder? Lekker, toch? Denk maar niet dat jij je handen liever in een schaaltje met worteltjes steekt… Doe dan maar die zak met chips. 

2. Avondjes uit gaan boven ochtenden in de sportschool
Als jij moet kiezen tussen ‘een zaterdagavondje doorhalen in de stad’ of ‘op zondagochtend de wekker zetten om te sporten’, kies jij zonder twijfels voor optie 1. Je hecht veel waarde aan een avondje uit met vriendinnen en vind het dan ook moeilijk om ‘nee’ te moeten verkopen. En al helemaal als je denkt aan het idee van een wekker die jou morgenvroeg uit je slaap haalt… Nee, bedankt. Nog een shotje, iemand?

3. Wijnen, wijnen, wijnen
Bij uitgaan hoort een drankje. Eigenlijk is het erg dat een avondje uit gepaard gaat met alcohol, maar het is wel zo. Jij houdt je niet in tijdens een avondje stappen en denkt er geen moment over na om over te stappen op een drankje met wat minder calorieën. Wijntje hier, biertje daar. De volgende ochtend heb je spijt, terwijl je brak in bed ligt – en dus niet in de sportschool staat.
4. Bij het woord ‘terras’ hoort het woord ‘snacks’
Wanneer jij en je vriendinnen een avond naar het terras gaan, wordt al snel de menukaart tevoorschijn gehaald. Nadat jullie drankjes hebben besteld, worden ook al snel de nacho’s met kaas en de stokbroden met knoflooksaus aan de bestelling toegevoegd. Gezellig nacho’s eten, heerlijk toch?

5. Excuses verzinnen om niet te sporten
Er is voor jou altijd wel een reden om niet te gaan sporten. ‘Het regent buiten’, ‘ik moet echt huiswerk maken’ en ‘ik heb spierpijn’ zijn een aantal voorbeelden van de smoesjes die jij met regelmaat gebruikt. Je hebt gewoon geen zin om te sporten, maar toegeven? Ho maar. Zolang jij excuses blijft bedenken word je absoluut geen fitgirl. Niet van plan om een fitgirl te worden, maar wil je toch wel wat meer gaan sporten? In dit artikel vind je dé manier om jezelf toch naar de sportschool te slepen.

6. Je maakt te weinig tijd vrij voor een gezonde maaltijd
Voor jouw gevoel is je leven te druk om ook nog eens uren in de keuken te staan om een gezonde maaltijd te maken. Op een of andere manier heb jij altijd het gevoel dat gezond eten bereiden veel meer tijd kost dan een ongezonde maaltijd. Maar gezond eten hoeft helemaal niet meer tijd te kosten. Alleen al in dit artikel vind je een aantal gezonde lunchrecepten.

Beeld: iStock