Lifestyle

Puisten op rug: op deze manier kun jij ze verhelpen

Het is ontzettend vervelend om puisten te hebben. En zeker wanneer de puisten op een plek zitten waar je niet zo 1, 2, 3 bij kunt: op je rug bijvoorbeeld. Hoewel je ze zelf niet ziet zitten, weet je wel dat ze er zijn. Het is dan ook helemaal niet gek dat je je hier niet prettig bij voelt. Heb jij last van puisten op je rug? Probeer dan de volgende dingen om ze te verhelpen.

Puisten op rug: blijf er vooral vanaf
Het is verleidelijk, maar probeer zo min mogelijk aan de puisten te zitten. Puistjes laten uitknijpen lijkt een oplossing, maar vaak wordt de puist niet helemaal goed uitgeknepen en blijven er nog restjes pus achter, wat er juist voor zorgt dat er meer puisten verschijnen. 

Puisten op rug: draag katoenen kleding
Het is belangrijk dat kleding niet te dicht op de huid zit en dat de stof een beetje laat ‘ademen’. Probeer daarom vooral katoenen kleding te dragen en vermijdt synthetische stoffen. Heel jammer wanneer je een ontzettend leuke trui ziet hangen die gemaakt is van een andere stof, maar uiteindelijk zul je merken dat je huid er wel blijer van wordt.

 

Puisten op rug: douche niet te heet
Hoewel je het misschien heerlijk vindt om onder een hete douche te staan, is dit niet heel bevorderlijk voor je huid. Heet water tast de beschermlaag van je huid aan, wat ervoor zorgt dat je huid gevoeliger wordt voor irritaties. Probeer dus wat minder warm te douchen in het vervolg.
Puisten op rug: scrub je rug
Deze tip is lastig toe te passen wanneer je alleen bent, dus zorg ervoor dat je een slachtoffer weet te strikken die één keer in de twee weken je rug wil scrubben. Misschien je mams? Of vriendlief? Scrubben is een goede manier om dode huidcellen te verwijderen. Zorg er alleen wel voor dat je een scrub vindt die niet te agressief is voor jouw huid. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat je niet te hard scrubt én dat je niet te lang op één plek blijft boenen. Op die manier beschadig je de huid namelijk, wat niet bevorderlijk is voor puisten op rug.

Puisten op rug: reinig je beddengoed vaak genoeg
‘S Nachts zweet je en dit komt terecht in je beddengoed. Misschien denk je dat het wassen van je beddengoed niet heel belangrijk is en dat je het nog wel een tijdje uit kunt stellen, maar smerig beddengoed is vaak de boosdoener van puisten op rug. Was je beddengoed dus regelmatig.

Puisten op rug: wacht niet te lang met douchen na het sporten
Na een middagje flink sporten is het heerlijk om even op de bank te kunnen ploffen. Dat is logisch, maar probeer van tevoren wel even te douchen. Zweet verstopt namelijk je poriën, wat de uitbraak van puisten kan activeren. Neem een frisse – en dus niet te hete – douchebeurt en vergeet vooral niet om je rug goed droog te maken.

Bron: huidzorghouten | Bron beeld: iStock

Must reads 👀