Fashion

Vintage winkels Amsterdam: hier scoor je de mooiste tweedehands kleding

Ben jij net zo’n vintage lover als wij van de redactie? Het is heerlijk om een vintage winkel in te duiken en thuis te komen met een tof item dat je tussen alle troep gevonden hebt. Daarnaast weet je vrijwel zeker dat je niemand ermee zult spotten. Amsterdam is een van de steden waar je het beste vintage kunt shoppen, bezoek bijvoorbeeld eens de onderstaande winkels. Wedden dat je niet met lege handen thuis komt 😉

Vintage winkels Amsterdam: I Love Vintage
Deze vintage staat bekend om haar goede kwaliteit kleren. Ze verkopen hier items die in verschillende maten te verkrijgen zijn en one of a kind items. De items in verschillende maten kun je meteen laten vermaken door kleermakers die aanwezig zijn in de winkel, hoe handig! Ook leuk om te weten: je kunt in de winkel door een soort ‘online shop’ bladeren. De items die je leuk vindt halen ze dan meteen voor je uit het magazijn. 

Vintage winkels Amsterdam: Episode
Deze winkel is een echte favoriet onder de vintage lovers. De winkel vind je dan ook in meerdere steden, zelfs in het buiteland. Het assortiment is breed: van gekke brillen en hoeden tot sport truien en Levi’s broeken. Tip: zo vind je jouw perfecte Levi’s maat. 

Vintage winkels Amsterdam: Kiloshop
In deze vintage shop betaal je niet per stuk, maar per kilo. Veel vintage voor een betaalbare prijs dus. De winkel is goed geordend waardoor het jouw vintage shop ervaring net een stukje fijner maakt.

Vintage winkels Amsterdam: Zipper
Een van de bekendste vintage winkels in Amsterdam. Alles ligt hier netjes bij elkaar: broeken bij de broeken, blousjes bij de blousjes. Heb je een feestje en heb je last-minute een bontjas nodig? Dan moet je bij deze winkel zijn. 

View post on Instagram
 

Vintage winkels Amsterdam: Jutka & Riska
Deze vintage winkel heeft voor ieder wat wils. Van kostuums tot toffe sieraden, en van dure designer jurkjes tot aan casual kleren. Het is opgericht door twee Amerikaanse zussen. Naast het verkopen van vintage kleren in de winkel verkopen ze hier ook hun eigen ontworpen kleding. 

Meteen een leuk dagje Amsterdam ervan maken? Dit zijn de leukste budget restaurants, voor als je te veel hebt uitgegeven bij het vintage shoppen ;-). 

Beeld: iStock