Beauty

Wenkbrauwen verven: dit wil je weten voordat je ze gaat verven

Wenkbrauwen vallen op, dus daarom is het belangrijk dat ze er goed uitzien. Wat enorm kan helpen voor een stel prachtige wenkies is een likje verf. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om naar een schoonheidsspecialiste te gaan, maar je kunt ook je eigen wenkbrauwen verven. Wij hebben de belangrijkste dingen als het gaat om wenkbrauwen verven voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van wenkbrauwen verven
Als je nog twijfelt over het verven van je wenkbrauwen, denk dan eens aan de voordelen.
– Je krijgt een veel krachtigere uitstraling
– Je wenkbrauwen lijken voller doordat ook de dunne haartjes meer opvallen
– Misschien wel het belangrijkste: je bent ‘s ochtends niet meer zo lang bezig met het bijtekenen van je wenkbrauwen.

Twijfel je? Probeer het dan eerst uit met een wenkbrauwpotlood. Super makkelijk, hier lees je hoe je dit kunt testen.

 

Wenkbrauwen verven in een salon
De makkelijkste en vertrouwde methode voor het wenkbrauwen verven is in een salon. De schoonheidsspecialiste weet precies welke kleur er het beste bij jou past en je weet ook zeker dat de verf op een goede manier wordt aangebracht. Het enige nadeel is wel dat een bezoekje aan de schoonheidssalon wat duurder is dan wanneer je zelf verf koopt. Wij raden je aan om zeker de eerste keer je wenkbrauwen te laten verven door iemand met ervaring. Je kunt er de volgende keer voor kiezen om het zelf te proberen. Lees snel verder voor tips om zelf je wenkbrauwen te verven. Check dit overzicht voor fijne salons.

wenkbrauwen verven tips

Zelf wenkbrauwen verven
Zoals we net al vertelden kun je naar een salon gaan, maar je kunt ook zelf je wenkbrauwen verven. Wenkbrauwverf koop je bij de drogisterij of online. Zoek van te voren altijd even naar recensies, zodat je zeker weet dat je een goede verf gebruikt. Wanneer je je wenkbrauwen zelf wilt verven, is het belangrijk om eerst even te testen of je allergische reacties hebt op de verf. Breng wat verf aan op je huid, laat het even zitten en was het er vervolgens af. Binnen 24 uur kom jij er achter of je allergisch bent voor het product en of je het wel of niet kunt gebruiken.

 

Het stappenplan voor wenkbrauwen verven
1. Reinig je wenkbrauwen met een make-upreiniger (zonder olie!) en dep het vervolgens droog met een watje.
2. Breng een crème aan op de huid rondom de wenkbrauw. Wanneer je per ongeluk morst met de verf, neemt je huid op die plekken namelijk geen of weinig verf op. Handig!
3. Lees de verpakking van de wenkbrauwverf en maak de juiste hoeveelheid verf aan voor het wenkbrauwen verven.
4. Breng de verf met een kwastje aan op de wenkbrauwen. Wacht niet te lang. Je kunt beter een tweede laagje aanbrengen als je het resultaat te licht vindt, dan dat je de verf te lang in laat trekken en het risico loopt dat je wenkbrauwen te donker worden.
5. Laat de verf zo lang intrekken als op de verpakking staat aangegeven en verwijder de verf daarna met een watje. Is de kleur toch donkerder dan verwacht? No worries, de kleur trekt vaak binnen twee dagen een beetje weg.

Wenkbrauwen verven: zo lang heb je er plezier van
Niet zo blij  met je nieuwe wenkies? Geen man over boord. Je hebt binnen drie tot zes weken je oude kleurtje weer terug.

Beeld: iStock