Lifestyle

Door deze onhandige situaties vraag jij je nog steeds af of je eigenlijk wel op jezelf kunt wonen

Inmiddels heb je je oude, vertrouwde nest al een tijdje verlaten en woon je officieel op jezelf. Op een gegeven moment wordt het voor iedereen tijd om te vertrekken. Soms vanwege je studie, of gewoon omdat je de leeftijd ervoor hebt. Maar toch kun je vooral tijdens de eerste periode op kamers weleens beginnersfoutjes maken. Woon jij op jezelf? Dan heb je je na het meemaken van de volgende situaties vast weleens afgevraagd of je niet toch wat langer bij je ouders had moeten blijven ;-).

1. Het brandalarm af laten gaan
Je bent druk bezig met school en besluit tussendoor even tijd te nemen voor een lunch. Hmm, misschien een idee om je boterham even in de broodrooster te doen? Terwijl je boterham in de broodrooster zit, kruip je snel weer achter je laptop. Tot je op een gegeven moment een verbrande geur opmerkt… Paniek! Je bent je boterhammen vergeten. Alsof de stank nog zelf nog niet erg genoeg is, gaat je brandalarm ook nog eens af. Geschokt kijken mensen op straat om. Ehh.. Sorry buurman, niks aan de hand hier.

2. Afwas stapelt zich op
Voordat je uit huis ging heb je jezelf voorgenomen om geen vieze student te worden die de pannen dagenlang op het aanrecht laat staan. Toch is het in de praktijk wel even anders. Je bent zo gewend aan die vaatwasser van thuis… De pannen en borden stapelen zich op en iedere keer wordt de stapel groter en groter. Je ruimt het pas op het moment dat je je aanrecht bijna niet meer kunt zien. Niet heel netjes, hé?

3. Voor de zoveelste keer verslapen
Op een of andere manier weet jij het altijd voor elkaar te krijgen om je te verslapen. In je ouderlijk huis versliep je je ook weleens, maar dan stond mams onderaan de trap en riep ze: ‘moet jij niet naar school?!’. Een groot verschil: er is nu niemand meer in huis die je wakker komt maken. Hoe krijg je het toch steeds weer voor elkaar?!

4. Weer eens op de wc zitten zonder wc-papier
Toen je nog thuis woonde was er altijd wel iemand die je een nieuwe wc-rol kwam brengen wanneer jij weer eens niet had gekeken voordat je ging zitten. Helaas voor jou is er op kamers niemand die je te hulp kan schieten. En om nou je huisgenootje te roepen? Liever niet.

5. Maaltijden laten bezorgen
Na een lange dag op school heb je echt geen zin meer om te koken, dus laat je wat thuisbezorgen. Eén keer is niet erg, maar inmiddels lijkt het wel een gewoonte te worden. Nu pas zie je in hoe heerlijk het was om ‘s avonds rond een uur of zes aan te kunnen schuiven voor een heerlijke maaltijd van moeders. Oké: vanaf nu ga je écht vaker voor jezelf koken.

6. Vergeten om vuilnis aan straat te zetten
Iedere donderdagavond moet de vuilniszak aan straat. Je hebt een briefje opgehangen bij de deur en ook nog eens een reminder ingesteld op je telefoon. Toch weet je het steeds weer voor elkaar te krijgen om je vuilnis daadwerkelijk aan straat te zetten. Nou, dat wordt lekker stinken de komende week…

Beeld: iStock

Must reads 👀