Food

Deze gezonde snacks kun je binnen één minuut maken

Nooo! Je bent door je wekker heen geslapen en hebt nog maar tien minuten om jezelf klaar te maken én als een malle naar de bus te rennen. Help!? Natuurlijk heb jij niets te eten klaar staan, want jij was gisteravond veel te moe. Don't worry: wij hebben een aantal gezonde snacks voor je klaarstaan die je binnen een paar minuten kan maken. Ready, set... go!

Gezonde snacks nummer 1: Avocado smoothie met aardbei
Een smoothie is dé perfecte oplossing voor een gezonde snack wanneer je weinig tijd hebt. Een smoothie is super makkelijk om te maken en voor te bereiden. Je kan zelfs alles al eerder snijden en in zakjes verpakken voor de diepvries. Zo heb jij altijd een paar gezonde snacks ready to go

Zo maak je het:
1. Neem een halve avocado en snijd deze in kleine stukjes. 
2. Voeg nu de avocado samen met de aardbeien, wat yoghurt en honing in een blender. 
3. Laat het geheel goed blenden. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld even snel wat mascara aanbrengen en je tanden poesten. ;-)
4. Ben je klaar? Schenk dan de smoothie in een beker om mee te nemen en je kan de deur uit.

Tip: ontbijten met een smoothie is ook ideaal wanneer je graag wat wil afvallen. Een smoothie zit namelijk bomvol fruit en groenten en zorgt voor een vol gevoel tot aan de lunch.

Gezonde snacks nummer 2: Instant frozen yoghurt met bessen
Niet genoeg tijd om alles te snijden voor een smoothie? Pak dan gewoon wat fruit uit de diepvries. Op deze manier heb je altijd de lekkerste soorten fruit in huis. Fruit is de perfecte basis voor verschillende gezonde snacks, zo kun je er bijvoorbeeld frozen yoghurt van maken. Yum! Heb je iets meer tijd? Probeer dan eens één van deze recepten. 

Zo maak je het:
1. Gooi een hand vol bessen uit de diepvries samen met wat Griekse yoghurt en een beetje honing in een blender.
2. Laat het voor ongeveer twintig seconden in de blender voordat je kan genieten van je frozen yoghurt.

gezonde snacksGezonde snacks nummer 3: Wrap met wortel en hummus
Zoek jij naar een snelle manier om wat extra groenten binnen te krijgen? En heb je 's ochtends niet veel tijd om uren in de keuken te staan? Kies dan een wrap met hummus en wortel. Een wrap kun je super snel smeren, maar is net even anders dan een standaard boterham. Natuurlijk kun de wrap ook nog beleggen met andere soorten groenten zoals komkommer, sla of tomaat. Dit geldt voor alle gezonde snacks in dit artikel. Ook zijn alle gezonde snacks een perfecte keuze wanneer je wil afvallen.

Zo maak je het:
1. Smeer de hummus over de wrap.
2. Voeg nu wat wortelrasp en kipfilet toe aan de wrap.
3. Rol de wrap op zodat je hem onderweg naar de bus kan opeten. 

Gezonde snacks nummer 4: Cracker met pindakaas en banaan
Heb je nog maar één minuut voordat je de deur uit moet, maar heb je écht een power ontbijtje nodig om de dag door te komen? Smeer dan snel een cracker met pindakaas én banaan. De noten en de banaan geven je de energie die je nodig hebt om de dag goed te beginnen. Heb je teveel banaan voor je crackers? Neem deze dan gewoon mee in je hand. Afvallen? Kies dan niet voor deze snacks. 

Zo maak je het:
1. Smeer twee crackers met pindakaas.
2. Snijd de banaan in kleine plakjes en verdeel over de pindakaas.
3. Klaar!

Gezonde snacks nummer 5: Tomaat met geitenkaas
Ben jij gek op geitenkaas? Dan moet jij dit ábsoluut proberen. Tomaatjes zijn al een perfecte snack, maar samen met de geitenkaas is het niet te weerstaan. En vergeet niet: summer bodies are made in winter.​

Zo maak je het:
1. Snijd de tomaatjes doormidden en smeer de geitenkaas op de tomaat.
2. Extra tijd? Voeg dan nog wat kruiden naar keuze toe en verdeel deze over de tomaat.

Bron: Goodfood, Real Simple | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved