Health

Dit doet een sap detox met je lichaam (+ WIN!)

De vakantie zit erop en het is weer tijd om de boeken in te duiken of weer plaats te nemen achter je bureau *zucht*. Je denkt terug aan de vakantie, waarbij je met een cocktail in je hand op het strand zat. Helaas moeten we er toch nu echt weer aan geloven en dan kunnen we maar gelijk zo fris en fruitig mogelijk beginnen. Girlscene’s Roos startte na haar vakantie met een sapkuur van Sapje en vandaag vertellen wij jullie wat dit met je lichaam doet.

We nemen vakantie om even lekker uit te rusten. Chillen bij het zwembad of met een cocktail op het strand… Na twee weken zon, zee, strand kunnen we er weer tegen aan. Maar heb je er weleens aan gedacht om ook de binnenkant van je lijf eens wat rust te geven? Veel mensen doen dit door middel van een detox kuur. Girlscene’s Roos wilde na haar vakantie een goede start maken en probeerde daarom de sapkuur van Sapje, maar laten we het eerst even hebben over de detox kuur zelf. Wat doet dit eigenlijk met je lichaam?

Dit doet een detox kuur met je lichaam
Met een detox kuur laat je de ‘binnenkant’ van je lichaam rusten. Je reset je body en dat noemen ze een ontgiftingskuur. Waarom zou je dit dan doen? Veel mensen krijgen dagelijks schadelijke gifstoffen binnen, dit komt onder andere ongezonde voeding. Wist je dat dit kan leiden tot vermoeidheid en een doffe huid?

Je lichaam kun je eigenlijk zien als de filters van je auto, deze moet je ook regelmatig reinigen om het goed te laten werken. Met een detox kuur geef je dus je lichaam eigenlijk een grote schoonmaakbeurt van binnen. Geen gek idee, om dat lichaam dus even te resetten na een vakantie vol met cocktails, pizza en frietjes… ;-).

sapje ervaring detox

De voordelen
Een detox kuur reinigt dus je lichaam van binnen. Tijdens de kuur voel je je waarschijnlijk ‘erg gezond’ en lekker schoon. Daarnaast kan het je immuunsysteem versterken, waardoor jij misschien het griepje overslaat dit jaar. Winnen! Een ander groot voordeel is dat het je meer energie geeft, het verbetert je slaapritme en het zorgt ook nog eens voor een mooiere huid. Dat klinkt veelbelovend, niet? Tijd om het te testen…

Detox kuur van Sapje
De vakantie van Girlscene’s Roos zat er helaas op. Ze sloot haar vakantie goed af met een weekendje feesten op Lowlands, maar vervolgens moest ze er toch echt weer aan geloven. Back to work. Hoewel ze enthousiast was om weer aan het werk te gaan voor het leukste platform van Nederland, kon ook zij wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom testte zij de detox kuur van Sapje en deelt hieronder haar ervaring met jullie.

Psssst: we mogen een 3-daagse sapkuur van Sapje weggeven, scroll hiervoor helemaal door naar beneden.

sapje ervaring detox

Dag 1
”De eerste dag was wel even wennen. Omdat ik normaal als m’n wekker gaat gelijk denk: ‘wat ga ik ontbijten?’ en tijdens het ontbijt al denk aan de lunch, was dit wel even afkicken… Gelukkig startte ik de dag met het kick-sapje en die was meteen superlekker! Ik had er gelijk vertrouwen in en wist dat dit mij ging lukken” Toch was er een moeilijk momentje deze dag. ”Er stond vandaag op de planning om een artikel te schrijven over een restaurant met nacho’s en cocktails en ondanks dat de sapjes goed vullen, had ik het nu wel even moeilijk. I mean, nachos!?” Gelukkig mag je bijna elk uur een sapje drinken en waren die ‘cravings’ snel verdwenen.

Dag 2, 3 & 4
”De dagen die volgden werden makkelijker. Ik zat helemaal in het ritme, dronk de sapjes met plezier en dacht steeds minder aan ongezond eten. Wel had ik soms zin om op iets te kauwen dus op dag drie en vier maakte ik in de middag een salade met rauwe groente en wat (extra vierge) olijfolie. Lekker!” Maar toen kwam er het moment dat er verse koekjes werden bezorgd op kantoor… Really!? ”Oké, ik geef het eerlijk toe: ik had een zwak moment en heb ik heel stiekem een kléin hapje van een koekje gegeten, want ze zagen er echt verrukkelijk uit. Oeps…”

Dag 5
”De laatste dag was een makkie, want ik was helemaal gewend aan de sapjes. Ik zou het eigenlijk nog prima een dag kunnen volhouden! Tenminste, als ik het weekend geen feestjes op de planning had staan… Aan het einde van de dag was ik dus ook best wel blij dat het erop zat en ik de dag erna weer rustig mocht gaan eten. En dat is toch best fijn in een weekend vol gezelligheid en een etentje.”

Conclusie:
Overweeg je om een detox kuur te doen? Dan raden wij de sapjeskuur van Sapje zeker aan! Roos voelde zich na een dag detoxen fitter en energieker. Ook de weken na de sapkuur was het gezond eten makkelijker en had ze minder cravings naar chocolade en andere ongezonde dingen. Yay!

En hey, stiekem was het ook best handig dat je niet hoeft na te denken over het avondeten én niet in de regen naar de supermarkt moet voor boodschappen. Daarnaast zijn de sapjes van Sapje ook nog eens superlekker en zeker geen straf om deze vijf dagen te drinken. Als je de detox kuur bestelt krijg je van Sapje uitgebreide informatie over hoe de detox kuur in zijn werk gaat en zelfs een uitgebreid menu met maaltijden die je het beste kunt eten voor- en na de detox kuur. Handig! De begeleiding is dus erg goed.

sapje ervaring detox

Plannnen
Nadelen? Die zijn er eigenlijk niet. Waar je wel goed op moet letten is dat je de sapkuur echt goed moet inplannen. Je kunt dit namelijk beter niet doen tijdens je menstruatie. De dagen voor en na de kuur mag je geen alcohol drinken en kun je bepaalde producten beter skippen. Dat was nog best een uitdaging. ”Ik merkte dat gezelligheid vaak wordt gekoppeld aan eten en ook daar wordt snel weer een wijntje bij ingeschonken als je samen met vriendinnen bent” aldus Roos. Een dikke tip is dus om de sapkuur daarom echt in een week te plannen waarbij jij denkt dat je er alle tijd voor hebt. Daarnaast vond Girlscene’s Roos het erg prettig om deze week een extra yogalesje te volgen, dus maak hier eventueel ook tijd voor vrij.

Komt de detox kuur plots toch niet goed uit? No worries, in de vriezer zijn de sapjes ongeveer zes maanden houdbaar.

Sapkuur iets voor jou?
Dus voel je je al een tijdje futloos na de vakantie? Kom je moeilijk op gang? Lukt het na je vakantie maar niet om gezonder te gaan eten of wil je na je vakantie beginnen met een gezondere leefstijl? Dan is de detox kuur misschien iets voor jou!

De sapjes van Sapje zijn 100% biologisch en een sapkuur bevat:
♥ seizoensgebonden groentesapjes (met het kicksapje wil ik elke ochtend wel wakker worden)
♥ verschillende smaken groentesoep (ik had broccoli, tomaat en pompoen en die laatste was groot favoriet!)
♥ cleanse shotjes (minder lekker, maar boordevol goede stoffen)
♥ kamille thee voor in de avond

Eigenlijk geef je met de detox kuur lichaam en geest een vakantie, na je eigen vakantie ;-). Dat verdient het ook, niet?

Ben je enthousiast geworden over de detox kuur? Goed nieuws! Girlscene mag namelijk één keer een 3-daagse sapkuur van Sapje weggeven. Wat je moet doen? Dat lees je hieronder.

Wat moet je doen om kans te maken?
1. Volg Girlscene op Facebook en Instagram
2. Vul hieronder in waarom jij een 3-daagse sapdetox van Sapje verdient. Vergeet niet je adresgegevens + je e-mailadres achter te laten, want dan komt de prijs goed bij de winnares terecht!

{@module=postContest id=”764″}

Beeld: iStock/Sapje