News

In Nederland vind je de eerste onderwater escaperoom ter wereld

De escape room is nu al een tijdje bekend. Het is superleuk om te doen met een groepje vrienden en daarnaast ook nog eens ontzettend spannend. Maar nadat er een SAW escape room kwam en de escape room voor jou én je hond, zijn we wel toe aan iets nieuws. Daarom komt er een nieuwe variant op de escape room en deze kamer is wel heel speciaal: hij is namelijk onderwater.

Escape room
Heb jij met je vriendinnen alle escape rooms al bezocht en zijn jullie toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is de onderwater escaperoom Aquavilla in Gelderland echt iets voor jullie. Net als bij een normale escape room moet je hints verzamelen om uit de kamer te kunnen ontsnappen. Alleen bevindt deze locatie zich niet veilig op het land, maar op achttien(!) meter diep in een meer. Je krijgt een duikpak aan en daarmee kun je de zeecontainer vol puzzels bereiken. Klinkt misschien een beetje eng, maar geen paniek: tijdens het ontsnappen word je goed in de gaten gehouden door professionele duikers in een controleroom. Pfieuw!

Verhaal
Zoals bij de meeste escape rooms, zit er bij ‘Aquavilla’ ook een verhaal aan verbonden. Zo kom je terecht in een lab waar onderzoek werd gedaan naar het overleven onder water. Om een onbekende reden is het onderzoek niet afgemaakt. Aan jullie de taak om erachter te komen waarom. Het klinkt niet zo spannend, maar geloof ons maar dat je er wel zweethandjes van gaat krijgen ;-).

duiken

Reserveren
Zie je het wel zitten en ben je niet bang voor een paar natte sokken? Trommel dan vier tot acht besties op om de escape room te gaan spelen. Degene die een sprong in het diepe maken moeten ervaren duikers zijn en minstens NOB 2*-niveau (Advanced Open Water Diver) hebben. De rest van de deelnemers kan boven water helpen. Boeken maar!

Beeld: iStock