Lifestyle

6 gouden tips om je haar te beschermen tegen de zon

Zeg je zomer, dan denk je aan lekker picknicken in het park of een dagje bakken op het strand. Op die dagen smeren we ons goed in met zonnebrandcrème. Je benen, je armen, je schouders en je buik: alles wordt ingesmeerd. Maar wat we snel vergeten is ons haar. Het is alleen wel heel belangrijk om je haar in te smeren, de zon kan je haar namelijk snel beschadigen. Gelukkig hebben wij deze 6 gouden tips voor je op een rijtje gezet, zodat jouw lokken glanzen deze zomer. 

Wij houden van vakantie: heerlijk niets doen in de zon en lekker ontspannen. Maar let op: de zonnestralen zijn niet zo lief voor je haar. Zo maken UV-stralen je haar een stuk lichter. Ideaal voor wanneer je natuurlijke highlights wilt, maar zonde wanneer je net een bezoekje hebt gebracht aan de kapper. Maar met deze gouden tips komt jouw haar stralend de zomer door.

#1. Zonnebrandcrème voor je haar
Oké, het mag dan misschien anders heten, maar er bestaan echt stylingsproducten met een SPF-factor die jouw haar beschermen tegen de zon. Zo heb je spray-on conditioner, haarolie en haarlak met een hoge dosis SPF, zodat je niet bang hoeft te zijn voor droge lokken na een dagje zonnen. Gebruik deze producten voordat je naar het strand gaat of met je haar in de zon. 

#2. Trendy accessoires
Als je echt goed je haar wilt beschermen, kan je je haar het beste niet blootstellen aan de zon. Dit kan je doen door accessoires te dragen zoals een leuke bandana of een strandhoed. Tegenwoordig zijn die helemaal hip en trendy. 

via GIPHY

#3. Eten en drinken
Het is ook belangrijk om goed op te letten wat je eet en drinkt. Krijg je genoeg vitamines, eiwitten en mineralen binnen? Drink je genoeg water op een dag? Dit heeft namelijk allemaal effect op de gezondheid van je haar en zo kan je haar zich beschermen tegen schadelijke Uv-stralen. Drink vooral veel water op een dag.

#4. Vergeet je scheiding niet
Heel belangrijk: vergeet je scheiding niet in te smeren. Iedereen die een scheiding heeft kent de horror van een verbrande scheiding hebben. Zo pijnlijk. Dit stukje van je lichaam vangt heel veel zon en verbrandt daardoor supersnel. Smeer dus goed wat zonnebrandcrème in je scheiding als je veel in de zon bent. Het nadeel is wel dat je er snel vet haar van krijgt. Neem daarom ook een pet of hoed mee om dat te verbloemen. 

#5. Haarmasker
Als je haar veel Uv-straling op zijn dak heeft gekregen, kan het droog en onverzorgd aanvoelen. Verzorg het daarom goed met een voedende conditioner en een lekker haarmasker als je terugkomt van een dagje strand. Maar ook na een dagje op kantoor kan je haar je dankbaar zijn voor een haarmasker.

#7. Voed met avocado
Avocado is niet alleen lekker en gezond, maar ook goed voor glad en glanzend haar. Avocado bevat namelijk veel vet en werkt daardoor als een goede conditioner. De natuurlijke oliën hebben een verzorgend effect. Je moet de avocado pureren en in je haar smeren, tien minuten laten intrekken en uitspoelen. Tadááá, daar zijn je mooie zomerse lokken. 

Bron: beautylab.nl, dokterdokter.nl | Beeld: iStock