Lifestyle

Donnie says: Bye! Hoofdredacteur Danique neemt afscheid

Er is een tijd van komen en van gaan, en die tijd is na ruim zeven jaar voor mij aangebroken. Jawel meiden, jullie lezen het goed: na tientallen artikelen, honderden mailtjes, tienduizenden calorieën aan chocola en een miljard lachpartijen, zit het er dan toch op. Ik, Girlscene’s Danique, ga Girlshine als hoofdredacteur verlaten. Onwerkelijk, ontroerend en fijn tegelijk, een combinatie van drie termen die mijn gevoel momenteel omschrijven. Het is zo gek om nu mijn allerlaatste artikel voor Girlscene te schrijven, maar natuurlijk gaat dit wel gepaard met de nodige hoogte- en dieptepunten. 

*Staart oneindig in de verte, want weet niet waar ik moet beginnen* Daar zit ik dan, op mijn doorgewinterde plekje achter mijn bureau, op mijn ge’ownde stoel, mijn grote glas water dat ik elke ochtend trouw uit de vaatwasser vis, mijn scherpe mesje voor mijn dagelijkse appelmoment, mijn gecreëerde plekje omringd door lieve mensen, een foto van Bobby voor mijn neus, polaroids van fijne Girlscene momenten op rechts en mijn lieve collega’s op links. Zo gek dat dit mijn laatste dag is, maar het voelt goed, het voelt als een logische stap in mijn carrière, een stap in de juiste richting. Een stap die dichtbij mij staat en al helemaal in de fase waar ik nu zit: het moederschap. Ik ga namelijk een nieuw avontuur aan bij Ouders van Nu. Het hoofdstuk Girlscene sluit ik hierbij af, wat voelt als het einde van een tijdperk vol fijne, warme, hilarische maar zeker ook memorabele momenten. Hoewel ik niet meer op de Girlscene-redactie te vinden ben, blijft Girlscene altijd een warm plekje in mijn hart hebben en zal ik alles op de voet blijven volgen. Mocht je mij willen volgen dan kun je terecht op mijn Instagramaccount @daniquehoofwijk. Zou ik gezellig vinden!

View post on Instagram
 

Gorgeous
Ruim 10 jaar geleden zette ik voor het eerst voet op de redactie, toen nog aan de Keizersgracht 424. Bloedje warm, met het zweet op mijn rug en de zenuwen die door mijn lichaam gierden, want ja, een gesprek met Georgios Petropoulos stond op de planning. De grote baas van Girlscene, oh lord! Want hoe spreek je zijn naam uit? Daar ging het dan ook al meteen mis: ‘Hallo, ik heb een gesprek met Gorgeous?’ – Meteen al een goeie binnenkomer, want iedereen lag in een deuk, dat begrijp je vast wel. Toch nog iets goedgedaan, want ik was aangenomen, dolgelukkig dat ik was! Met toen nog mede-Zuiderling Monique van Loon aan het roer. Men wat heb ik veel van haar geleerd: van (creatief) schrijven, time management tot multitasken, lijstjes maken, vooruitwerken en je eigen visitekaartje zijn. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar één ding is zeker: wij zaten op één lijn (iets met great minds think alike, oh en een liefde voor worstenbroodjes dat zorgde ook voor een diepgewor(s)telde band). In 2010 werd Monique’s passie haar nieuwe avontuur: Culy.nl en per maart 2012 werd ik Girlscene’s nieuwe hoofdredacteur. Wat een mijlpaal in mijn leven, want mijn droom kwam uit en dat op 22-jarige leeftijd! 

Eten, heel, erg, veel, eten
In die zeven jaar als hoofdredacteur is er zoveel gebeurd. We brachten een Girlscene agenda, box en accessoires uit, hadden op een hoogtepunt 2,2 miljoen unieke bezoekers, sloegen zelf aan het vloggen en bouwden leuke socialmediakanalen op. Er werden duizenden artikelen voor jullie getikt, het smoelwerk van Girlscene werd aangepakt en we organiseerden talloze events. Ondanks dat het er op social media uitziet dat we alleen maar eten, wordt er ook echt ontzettend hard gewerkt. Maar dat harde werken moet natuurlijk wel beloond worden met eten, HEEL. ERG. VEEL. ETEN. Denk aan honderden taarten, bakken met ijs en repen chocolade, duizenden chocolade-eitjes, zakken met snoep, pakken koekjes en zelfs magnetron popcorn waren niet veilig en gingen erdoorheen. Maar juist dat maakt het werken bij Girlscene zo leuk! Hard werken meets eten meets gezelligheid meets lachen meets hard werken is precies de spirit die hier op de redactie leeft.

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

De hoogtepunten die ik mij nog kan herinneren (gezien het er écht teveel zijn om op te noemen):
Natuurlijk is eten al een hoogtepunt op zichzelf, maar in mijn Girlscene-tijd heb ik toch wel echt wat meer hoogtepunten mogen beleven:
– Super veel leuke interviews: zo ben ik naar Amerika gevlogen voor een interview met de heren van Magic Mike (Channing Tatum = do I need to say more?), naar Verona voor de cast van Letters to Juliet, naar Duitsland voor Katy Perry, Ariana Grande en Kate Moss, en in Amsterdam met Kelly Osbourne, de mannen van Metro Station (mijn allereerste interview) en Kesha.
– Geweldig verzorgde persreizen naar New York & Hamburg met Coty, Ibiza met Buddha to Buddha en Gilette, Berlijn met Zalando, Londen met Primark & Puma, Parijs met L’Oreal, Berlijn + Antwerpen + Madrid voor C&A, memorabele Magnum sleepovers in het Conservatorium, Amstel en Waldorf hotel met mijn trouwe tweevoeter Emma de Wijer (oud Girlscene redacteur), fotoshoots voor L’Oreal en Sloggi, roadtrippen naar Praag in een Opel, shoppen in Oostende, citytrippen in Gent voor Belmodo. Ik heb het allemaal mogen meemaken voor Girlscene, hoé bizar is dat. Lucky me!
– Mijn foto met Ariana Grande te vinden op Getty Images
– De honderden artikelen die ik in het begin van mijn Girlshine carrière heb geschreven! Van mijn allereerste artikel tot dit laatste artikel, en alles daar tussenin. Eerlijk waar, ik heb nog nooit een artikel met tegenzin geschreven. 
– Jullie lieve, leuke, nuttige en kritische reacties op mijn artikelen. Allemaal even waardevol.
– Alle fantastische, inspirerende, grappige, lieve, bijzondere en leuke mensen die ik door de jaren heen heb ontmoet op de werkvloer, persreizen en persevents. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt!
– Alle gezellige koffietjes, ontbijtjes en lunchmomenten met lieve PR-contacten en collega’s.
– Alle toffe persevents die ik heb bijgewoond. Via Girlscene beland je op plekken waar je anders nooit zult komen. 
– De ontelbare keren dat ik de slappe lach heb gehad op de redactie.
– Mijn tv-debuut bij RTL Boulevard & EditieNL
– Mijn radio-debuut bij WildFM en Paul van Liempt
– Mijn film-debuut in de film Fashion Chicks
– Mijn commercial-debuut in de commercial voor de GIrlsbox
– Girlscamp in het Vondelpark met Annemerel, Esmee & Claartje
– De tienduizenden calorieën aan chocola die ik naar binnen heb gewerkt.

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

Natuurlijk ook wat dieptepunten: 
– Het openbaar vervoer. Zo. Ontzettend. Veel. Struggles. Treinen die vertraagd waren, trams die niet reden of alternatief vervoer bommetje vol dat je tot stikkend toe hutje mutje staat.
– De keren dat ik mijn venster wegklikte, mijn artikel niet had opgeslagen en daardoor alles opnieuw kon tikken. HORROR!
– Toen ik een nagellakreview moest maken met mij afgekloven nageltjes.
– Toen ik mee moest doen aan een bootcamp en dacht dat we bijna klaar waren, maar het alleen nog maar de warming up bleek te zijn.
– Toen ik mee deed aan een fotoshoot en mij diepongelukkig voelde, gezien alles drie kledingmaten te klein was.
– Alle awkward foto’s en video’s die er van mij op het web ronddwalen. Ik schaam me dood als ik mijn looks uit 2013 terugzie. En laten we het maar niet hebben over de poses…
– De tienduizenden calorieën aan chocola die ik naar binnen heb gewerkt.

Watch on YouTube

*Pinkt een traantje weg*
Na dit mega lange verhaal komt dan toch echt een eind en voor de mensen die zijn overgebleven, dank voor het lezen. Want dit verhaal is vanuit mijn hart geschreven, woord voor woord. Girlscene ligt in mijn hart en daarom voelde mijn hoofdredacteurschap meer dan een baan. Het is de plek waar mijn schrijfcarrière begon, waar ik alles heb geleerd, avonturen heb beleefd en dat vergeet ik echt nooit meer. Ik kan nauwelijks geloven dat ik vanaf morgen niet meer mijn dagelijks trein- en tram-avontuur beleef naar ‘De Hallen’. Uiteraard blijven de ‘Treinstories met Donnie*’ gewoon nog wel bestaan op mijn Instagramaccount. Dus bij deze: Donnie says: Bye! 

Heel veel liefs,
Danique

*Donnie is mijn nickname

View post on Instagram