Interview met de band Metro Station

Lifestyle door Redactie

Gisteren had ik in het American Hotel een interview met de poprock band ‘Metro Station’. Erg spannend… De band was zondag onverwachts voor een korte break naar Amsterdam gevlogen en Girlscene kreeg de uitnodiging ze te interviewen!

Helaas was de band tijdens het interview niet compleet, van de vier jongens waren er maar twee: Blake en Anthony. Van de twee afwezige bandleden, was er een in het hotel gebleven om songteksten te schrijven en de andere was in de stad aan het genieten van zijn vrije tijd...

Is dit jullie eerste keer in Amsterdam?

Blake: Nee, ik ben er al een keertje in Amsterdam geweest. Het was toen wel erg slecht weer, het regende voortdurend. Door het weer heb ik niet echt veel van de stad kunnen zien en heb ik ook niet veel leuke dingen gedaan. Nu is het gelukkig wel mooi weer. Ik ben vandaag lekker met Anthony door de grachten gaan joggen en heb gisteravond op het Leidseplein bier gedronken.

Anthony: Dit is voor mij de eerste keer in Amsterdam, ik heb alleen nog niet zoveel kunnen doen en heb nog niet veel gezien. Gisteren zijn we hier pas aangekomen, we komen net van de Filippijnen terug dus hebben echt last van een jetlag. Het was daar echt heel anders dan hier… We durfden daar niet eens onze hotelkamer uit te komen, omdat er gigantisch veel beveiliging voor de deur stond. Echt een gekkenhuis!

Hoe zijn jullie op de naam Metro Station gekomen?

De manager had een lijst opgesteld met verschillende namen, deze vonden we echt helemaal niks! We hadden even een vrouwennaam in gedachten, weet alleen meer welke…Maar dit was uiteindelijk ook niks. Toen we door het metro station liepen, zag Anthony een metro bordje. Hij zei toen meteen van: 'Hey, waarom doen we niet Metro Station?!’ Het is dus echt heel komisch gegaan. De naam ‘Metro Station’ heeft ook echt betrekking op ons als groep, omdat we overal vandaan komen en overal naartoe willen gaan!

Kun je de band in vier kernwoorden beschrijven?

Blake: lol, swingend, jong en electro!

Wanneer en waar hoorde je voor het eerst jullie nummer?

Anthony: Ik hoorde ons nummer voor het eerst op de lokale radiozender bij mij thuis in Los Angeles. Niet echt heel erg spectaculair, tot ik voor het eerst ons nummer op de internationale radiozender hoorde. Echt een geweldig gevoel!

Tijdens het touren is het bijna altijd hectisch, zou je een typische tourdag kunnen omschrijven?

Anthony: Tijdens het touren zitten we vooral in de bus, daar hebben we het meeste privacy en hebben we tijd voor onszelf. Verder vliegen we veel, van het ene land naar het andere land. Het omgaan met de verschillende reistijden is wel erg zwaar, we hebben vaak last van een jetleg. Net zoals nu…

Wat doen jullie zoal wanneer jullie vrij zijn?

Blake: We maken in onze vrije tijd meestal muziek, we schrijven veel teksten en doen inspiratie op.
Anthony: Ik ben vooral met de grafische kant bezig. Zo ben ik nu in de weer met starten van een fansite en met het onderhouden van onze Myspace-pagina.

Welk ‘Metro Station’ nummer vind je het leukste om te performen?

Zonder enige twijfel zei Anthony: ‘Wish we were older’. Bij dit nummer gaat het publiek helemaal los, zingen en dansen mee.

Hebben jullie nog een bepaalde traditie voordat jullie het podium betreden?

We gooien onze handen bijelkaar, geven elkaar een highfive en schreeuwen iets geks wat ons op dat moment te binnen schiet. Niet echt veel speciaals, maar wel iets wat we telkens voor elk optreden doen.

Met welke band willen jullie nog graag samenwerken of mee touren?

We willen nog heel graag met ‘Good Charlotte’ samenwerken en natuurlijk als het mogelijk is mee touren! Het zijn echt coole jongens, heel aardig en totaal niet arrogant. Verder lijkt het ons ook leuk om met de band ‘Boys Like Girls’ samen te werken.

Wat is jullie favoriete stad om in op te treden?

Blake: Chicago, daar is altijd lekker veel publiek en de mensen zijn altijd erg enthousiast wanneer we optreden. En natuurlijk in Amsterdam... Niet omdat we nu toevallig in Amsterdam zijn, het publiek is hier echt te gek, ze springen met de muziek mee, zingen mee en zijn echt super enthousiast. Ze zijn echt nog gekker dan het Japanse publiek!

In welk land of in welke stad willen jullie nog heel graag optreden en waarom?

Anthony: Ik wil nog heel graag in Spanje optreden. Mijn moeder komt er vandaan en heb er nog veel familie wonen die ik graag weer eens zou willen zien. Ik ben er nog nooit geweest, dus dat lijkt me zeker een ervaring. En natuurlijk voor de mooie vrouwen, ik heb namelijk veel verhalen gehoord over dat er erg mooie vrouwen wonen. De vrouwen schijnen mooie, grote bruine ogen te hebben…

Nu de vraag waar elk meisje op gewacht heeft: hebben jullie een vriendin?

Anthony: Ik heb al sinds een lange tijd een vriendin en het gaat nog steeds erg goed ondanks dat ik vaak van huis ben. Het klinkt vreemd, maar het werkt gewoon. Ik denk, omdat we echt super verliefd op elkaar zijn en elkaar vertrouwen.
Blake: Ik heb voor een lange tijd een model als vriendin gehad, maar dat is sinds kort over.

Hoe ziet jullie ideale vrouw eruit?

Anthony: Mijn ideale vrouw ziet er totaal niet zoals mijn huidige vriendin uit. Mijn vriendin is blond en heeft blauwe ogen, terwijl mijn ideale vrouw bruine ogen en bruine haren heeft.
Blake: Ik heb niet echt een perfect beeld van mijn ideale vrouw. Ben er op dit moment ook niet echt mee bezig.

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

Touren, touren en nog eens touren…Eerst door Europa touren, dan een tour met Miley voor vier maanden tot ongeveer 8 december en daarna een break van ongeveer een half jaar. Na de break willen we een nieuw album uit brengen, hier zijn we nu al druk mee bezig.

Willen jullie misschien nog iets tegen de meiden van Girlscene zeggen?

‘We hadden nog graag voor jullie willen optreden en we houden van jullie ‘echte Nederlandse’ meisjes/fans’. Echte Nederlandse meisjes slaat op dat ze het jammer vinden alleen nog maar toeristen te hebben gezien en geen echte Nederlandse meisjes…;)

door Danique