Lifestyle

Dit moét er echt op je seksbucketlist staan

Tijdens je leven zal de seks die je hebt steeds veranderen en leer je heel wat verschillende soorten seks kennen. Van romantische seksscenes die net uit een film kunnen komen, momenten waar je niet op had gerekend, hoogtepunten, mindere momenten en alles daartussen. Maar wat valt er eigenlijk allemaal onder seks? En welke dingen moeten echt op je seksbucketlist staan?

Uit onderzoek blijkt dat jonge mensen niet zoveel seks hebben als de voorgaande generaties. Ondanks programma’s zoals Ex On The Beach en Temptation Island, hebben we nog steeds minder seks dan onze voorouders. Maar hoe komt dat? Het probleem ligt bij de definitie van het woord ‘seks’. Tegenwoordig is er alleen sprake van seks als zijn penis in jouw vagina naar binnenkomt. Maar is dit juist?

via GIPHY

Wat is seks?
Er is veel seks waarbij er helemaal geen sprake is van geslachtgemeenschap. Seks gaat om van alles, van masturbatie tot zelfbevrediging, met tepels spelen, blow job-alles. Het is allemaal seks. Seks is eigenlijk alles wat we seksueel met elkaar doen, met handelingen die ons seksueel genot geven dus voorspel is ook gewoon seks. 

Geslachtsgemeenschap
We denken dat geslachtsgemeenschap alleen seks is, waardoor we alle andere seksuele handelingen plaatsen onder iets anders. Geslachtsgemeenschap wordt ”de grote show” en de ”hoofdgebeurtenis”. Dat is eigenlijk best gek, want voorspel wordt gezien als ‘minder dan’ of ‘niet helemaal seks’. Terwijl wij (de vrouw) juist klaarkomen van voorspel waarbij de clitoris wordt gestimuleerd. Is het vrouwelijk orgasme dan minder belangrijk dan ”de daad”? Wat ons betreft zeker weten van niet!

Het is dus belangrijk om te onthouden dat seks veel meer is dan alleen geslachtsgemeenschap. En nu we dat weten, wat mag dan echt niet missen op onze seksbucketlist?

#1. De OMG-ik-kan-niet-geloven-dat-ik-dat-heb-gedaan seks
Niet iedereen is een avonturier als het om seks gaat. En dat is prima. Maar geef toe: soms zijn de dingen die eerst wat eng lijken, de beste dingen die je ooit zijn overkomen. Seks in het openbaar, seksspeeltjes of rollenspel; of het nu fantastisch of vreselijk blijkt te zijn, het is dapper om de dingen te ontdekken die op je fantasieënlijstje staan. Dan kan je daarna bedenken of je dit aan je besties gaat vertellen of toch liever voor jezelf houdt. 😉

#2. Ochtendseks waardoor je te laat op je werk komt
Soms heb je gewoon iets meer nodig dan alleen een wekker om wakker te worden. Je komt dan wel binnen met een stomme grijns op je gezicht, maar ach, het was het waard.

#3. De maak-je-buren-boos seks
Dit is de seks waardoor het een tikkeltje gênant gaat worden als je je buurvrouw de volgende keer tegenkomt…

via GIPHY

#4. Seks met de beste song ooit
Je weet nog niet welk liedje het is, maar een nummer waar je een lange, emotionele relatie mee kunt krijgen en je jezelf wel fantastische seks op ziet hebben: daar moet je naar op zoek. Als je hem eenmaal gevonden hebt, gaat het liedje je een ervaring geven om nooit meer te vergeten.

#5. De zo-verliefd-dat-het-belachelijk-is-seks
Er is geen ontkennen aan: je bent zo razend verliefd en je kunt letterlijk niet genoeg krijgen van je lover. Vuurwerk, trompetten, in de wolken: het is er allemaal. Dit soort seks is de beste.

Bron: mindbodygreen.com, womenshealthmag.com | Beeld: iStock