Lifestyle

Tis: zo kom je van schurende bovenbenen af tijdens de zomer

Zon en mooi weer: we mogen eindelijk weer onze jurkjes en shorts uit de kast trekken. Eigenlijk kan je ons niet blijer maken met warme zonnige dagen. Er is alleen wel één nadeel aan de zomer, namelijk: schurende bovenbenen. Deze zomerkwaal is allesbehalve fijn, maar wij hebben vijf tips voor je verzameld om vaarwel te zeggen deze pijnlijke plekken.

Vooral als het warm weer is hebben veel vrouwen last van schurende bovenbenen. De korte kleding kan ervoor zorgen dat je bovenbenen gaan schuren en dat je pijnlijke schaafplekken krijgt aan de binnenkant van je bovenbenen. Schurende bovenbenen hebben niets met overgewicht te maken, iedereen kan er last van krijgen door de dijen die elkaar raken. Maar met deze tips hopen we je benen te bevrijden van dit brandende gevoel.

Schurende bovenbenen tips: #1. Houd je huid droog
Een vochtige (zwetende) huid is extra kwetsbaar, dus het is belangrijk om de huid van je bovenbenen droog te houden. Wrijf wat talkpoeder aan de binnenkant van je bovenbenen. Talkpoeder neemt namelijk vocht op en zorgt ervoor dat je huid droog blijft. Pas wel op met het aanbrengen ervan, want je wilt natuurlijk geen witte plekken in je nieuwe jurkje.

Schurende bovenbenen tips: #2. Draag een kort broekje onder je jurk
Bedek je blote huid, dan is je probleem ook zo verleden tijd. En dan bedoelen we natuurlijk niet bedekken met een lange broek. Onder sommige jurkjes kan je makkelijk een kort broekje dragen die je niet ziet. Je kan boxershorts met wat langere pijpjes aandoen of een luchtige korte legging zoals een sliding- of wielrenbroekje. Vind je dat niet fijn? Je kunt ook een oude panty afknippen. Knip hem niet té kort, want de pijpjes rollen waarschijnlijk nog wat omhoog.

Schurende bovenbenen tips: #3. Tape That Thigh
Wil je geen warme broekjes onder je jurkje dragen? Dan is dit echt een oplossing: Tape That Thigh is huidvriendelijk tape dat ervoor zorgt dat je bovenbenen bescherm worden wanneer deze tegen elkaar schuren. Het ‘Tape That Thigh’-tape plak je eenvoudig op de gewenste plek. De siliconen tapes voelen als een tweede huid en zijn gemaakt van doorzichtig siliconen, waardoor ze dus onzichtbaar zijn. Zo kan je de hele dag lekker rond flaneren in je jurkje. Zeg maar bye bye tegen dat brandende gevoel.

via GIPHY

Schurende bovenbenen tips: #4. Gebruik een speciale crème
Er zijn speciale crèmes om schurende bovenbenen tegen te gaan. Door je bovenbenen in te smeren met een crème zorg je ervoor dat ze niet langs elkaar schuren. Op deze manier glijden je benen soepeltjes langs elkaar als je loopt. Je hebt crèmes die hier speciaal voor zijn ontwikkeld, zoals Body Glide Anti Chafing, Vevina en Smoovall.

Schurende bovenbenen tips: #5. Deodorant 
Ben je al onderweg in je jurkje of korte broek en ben je op zoek naar een last minute oplossing? Breng dan wat deodorant aan op de binnenkant van je bovenbenen. Door de warmte krijg je een plakkerige huid en dit zorgt voor meer wrijving. Door wat deodorant tussen je benen te smeren, verminder je het zweten en ontstaat er minder wrijving. Dit is je laatste redding nu je al bijna op het feestje bent…

Bron: gezondsheidsnet.nl  | Beeld: iStock