Beauty

Zo vaak hoor je je haarborstel schoon te maken (en waarschijnlijk doe je dit niet)

Zonder haarborstel liep menig vrouw erbij als Cruella De Vil en leefden onze lokken een eigen leven. Om onze haren een beetje in toom te houden halen we er dagelijks meerdere keren op een dag een borstel doorheen. Eens in de zoveel tijd pluk je die haarbal uit je haarborstel en borstel je je haar weer alsof je de borstel voor de eerste keer gebruikt. Super schoon, toch? Nou… Of dat echt zo is lees je hier.

Alleen je haren uit je haarborstel halen is lang niet genoeg om je borstel schoon te maken. Misschien vraag je je af waarom dit nodig is, want de enige functie van je haarborstel is om die vervelende klitten eruit te borstelen. Verassend genoeg dient je haarborstel voor meer dan dat. Haarborstels houden de buitenste laag van je haar glad en helpen olie van de hoofdhuid te verdelen. Dit werkt minder goed wanneer je borstel bomvol met oude, vuile en vettige haren zit.

Maar om de borstel weer zijn werk te laten doen is het verwijderen van de haren niet genoeg. Je oude, vuile en vettige haren laten ontzettend veel viezigheid achter op de borstelharen. Dus als je denkt dat je je borstel weer helemaal hebt opgefrist nadat je je haarbal in de prullenbak gooit, zit je helemaal mis. Wanneer je nu je ‘schone’ borstel weer gebruikt, smeer je direct weer alle viezigheid in je haren. Denk hierbij aan oude haar producten, haarresten en hoofdhuid (oude schilfertjes, iek!).

Conclusie: een goede borstel schoonmaaksessie is nodig, maar hoe en hoe vaak?
Niet schrikken, dames. Waarschijnlijk maakten jullie je haarborstel minder vaak schoon, maar het juiste antwoord is om de één tot twee weken (oeps). Als je langer haar hebt moet je dit zelfs vaker doen. En al helemaal als je regelmatig haarproducten gebruikt.

In de onderstaande video zie je hoe je je haarborstel goed schoon krijgt:

Watch on YouTube

Nu moet je natuurlijk niet bang zijn dat je iedere keer wanneer je je haar borstelt je allemaal viezigheid in je haar smeert. Het schijnt namelijk dat je je haar helemaal niet vaak hoeft te borstelen. Je haar in de ochtend en in de avond borstelen is meer dan genoeg. Sommige vrouwen hoeven hun haren niet eens te borstelen voor het slapen gaan. Hoe vaker je je haar borstelt hoe meer je het beschadigt. Per haarborstel verschilt het natuurlijk ook hoeveel vuil erin blijft hangen. Nu moet je niet gaan voor een borstel die langer schoon blijft, maar natuurlijk voor een haarborstel die het best bij je haartype past. Als je dit doet fleuren je lokken helemaal op.
Bron: today.com | Beeld: iStock