Lifestyle

Dit zijn de meest pijnlijke plekken om een tattoo te zetten

meest-pijnlijke-plek-tattoo

Het is natuurlijk bekend dat een tattoo zetten niet zonder de nodige pijntjes gaat. Er gaat tenslotte een naald met inkt je huid in. Toch is de ene plek op je lichaam beter te verdragen dan de andere plek. Het is zonde als je een groot kunstwerk op je rib neemt en het na een uur écht niet meer volhoudt. Misschien denk je daardoor na het lezen van dit artikel nog eens na over de plek waar je je volgende tattoo wil zetten, want dit zijn de meest pijnlijke plekken voor een tattoo.

1. Op je ribben

De reden dat je ribben zo een ontzettend pijnlijke plek is, komt doordat er weinig vet, huid en spieren op de ribben zitten. Je voelt het krassen van de naald daardoor veel heviger. Een andere reden dat deze plek gevoeliger is komt doordat je iedere keer beweegt als je ademt. De beweging maakt het proces pijnlijker.

2. Op je hoofd

Net als op je ribben heb je op je hoofd ook weinig vet zitten, waardoor je de naald hevig voelt krassen. Wat ook meespeelt is dat je de geluiden van de naald luid en duidelijk hoort. Het lijkt bijna alsof je de tattoo naald van binnen hoort. De beleving is daardoor heel anders dan op een andere plek.

3. Op de binnenkant van je dijen

Op je dijen zit over het algemeen ietwat meer vet dan op andere plekken op je lichaam. Hierdoor denk je wellicht dat deze plek minder pijn doet, toch is ook je dij een gevoelige spot voor een tattoo. Doordat je dijen weinig worden blootgesteld zijn ze gevoeliger voor pijn.

4. Op de binnenkant van je arm

Er lopen twee van de drie hoofdzenuwen in dit gedeelte van je arm, waardoor je de naald niet alleen op de plek van de tattoo voelt, maar soms op je hele arm.

5. Op je voeten en enkels

Ook je voeten en enkels zijn slanke onderdelen van je lichaam. Je voelt de naald dus ook op deze plek goed over je botten schaven.

6. Op de binnenkant van je pols

Je hebt het waarschijnlijk al door, maar plekken op de huid waar weinig tot geen vet zit zijn gewoon extra gevoelige plekken voor tattoos. Daar vallen ook je polsen onder. Naast het feit dat daar een dun huidje zit, zitten daar ook een heleboel zenuwen.

Lees ook:
Wil je zien! Dit zijn de 7 knapste mannelijke celebs met tatoeages

7. Op je handen en vingers

De huid op je handen en vingers is superdun. Dat staat gegarandeerd voor een gevoelige plek, maar dat is niet het enige. De inkt hecht moeizamer op je handen en vingers dan op andere plekken. Daardoor moet de tatoeëerder het ontwerp meerdere keren overtrekken en dat is niet altijd een pretje.

8. In je oksel

Misschien is je oksel niet de eerste plek waar je aan denkt bij een nieuwe tattoo, maar oksels tatoeëren gebeurt met regelmaat. De oksel is een pijnlijke plek vanwege de zenuwen en klieren die zich daar bevinden. Misschien heb je je oksel weleens open geschoren? Als je dat al zeer vond doen is een andere plek dan je oksel wellicht een beter idee.

Wanneer je een ‘pijnloze’ tattoo wil moet je de bovenstaande plekken eigenlijk vermijden. Dus, als je pijngrens niet zo hoog is zijn de buitenkant van je bovenarm, de zijkant van je kuit of je schouder een geschikte plek voor je nieuwe tattoo. Wie weet valt deze plek wel onder de meest aantrekkelijke plekken voor een tattoo?

Beeld: pinterest