Lifestyle

7 tips om te sparen voor een designer tas

Je droomt er al jaren van: je eigen designer tas. Je hebt er al tijdenlang eentje op het oog en loopt regelmatig de (online) winkel binnen om je droomtas even te bewonderen. Maar helaas, je bankrekening laat het niet toe om hem te bemachtigen. Daar gaan we verandering in brengen, want met deze 7 tips wordt het nog makkelijk om te sparen voor een designer tas. 

1. Bedenk een doel
Je hebt je droom designer tas op het oog, maar nu moet je er nog voor sparen. Doe eerst research naar de tas en kijk waar je hem ‘goedkoop’ kan shoppen. Bedenk vervolgens een doel: wanneer wil je het geld bij elkaar hebben. Op die manier is het makkelijker om te sparen voor een designer tas. 

2. Je budget bedenken
Je weet nu hoeveel geld je droomtas kost. Nu wordt het tijd om uit te zoeken hoeveel geld je in de maand verdient en hoeveel geld je in de maand uitgeeft. Schrijf dit allemaal op en op die manier kan je een budget bedenken voor het sparen. Zo weet je precies hoeveel geld je iedere maand opzij kan zetten. 

3. Eten meenemen
‘s Ochtends heb je heel veel haast, waardoor je vergeet om eten mee te nemen naar school of werk. Daardoor haal je weer een lekker broodje, maar dat kost uiteindelijk heel veel geld. Zorg er daarom voor dat je de avond ervoor al je eten klaarmaakt, zodat je geen dure broodjes meer hoeft te kopen. Hier bespaar je zoveel geld mee en dat kan je mooi gebruiken voor je designer tas. 

4. Bedrag opzij zetten
Vaak hou je aan het einde van de maand nog wel wat geld over (zeker als je even zuinig aan doet). Hou je €50 over aan het einde van de maand? Zet dit bedrag dan op je spaarrekening. Zo komt er steeds weer een beetje meer geld op je spaarrekening te staan en is die designer tas sneller in zicht. 

5. Mensen laten weten
Laat je familie en vrienden weten dat je aan het sparen bent voor een designer tas. Op die manier kunnen zij jou erop wijzen als je weer te veel geld uitgeeft aan andere dingen. Ook weten ze meteen wat ze jou moeten geven voor je verjaardag (geld!), zodat jij sneller die droomtas kan kopen. 

6. Let op de kortingen
Let voortaan op kortingen en acties als je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen of nieuwe kleding moet shoppen. Er zijn vaak genoeg leuke acties, waardoor jij een goedkope maaltijd op tafel kan zetten of een leuk zomerjurkje met korting kan shoppen. 

7. Contant geld
Pin voor iedere week een bedrag, spreek met jezelf af dat je alleen dit geld mag uitgeven en laat je pinpas thuis. Het is namelijk zo makkelijk om geld uit te geven met je pinpas en dat heb je vaak niet eens door. Het geld dat je aan het einde van de week overhoudt stop je in je spaarpot of zet je op je spaarrekening. Het zijn maar kleine beetjes, maar het helpt wel!

Gespaard? Shop hieronder je designer tas:

 

 

Bron: swirlster.ndtv.com | Beeld: Gettyimages