Food

Zomerse havermout pannenkoeken, heerlijk & healthy

Havermout is dé nieuwe superfood voor als je wil beginnen met een healthy lifestyle. Eigenlijk kun je niet meer om havermout heen: van in smoothies tot broden tot ontbijtjes tot cakes en muffins. Havermout is supergezond, het geeft je brandstof en zit vol vitamines en mineralen. Maar havermout is nou niet de grootste smaaksensatie die we ooit hebben geproefd, je moet het zelf lekker maken. Daarom helpen wij je een handje, wij hebben hier de lekkerste havermout pannenkoeken voor je verzameld. Want zeg nou zelf, wie is er niet dol op pannenkoeken?

Havermout pannenkoeken zijn niet alleen gezond maar ook nog is superlekker. Heerlijk voor op een luie zondagochtend, als ontbijtje voor je lief of gewoon even als je je dag goed wil beginnen voordat je naar je werk gaat. Het leuke is: je hebt ze binnen no-time op tafel. Smullen maar!

1. Havermout banaan pannenkoeken
Benodigdheden voor 5 havermout banaan pannenkoeken:
♥ 75 gram havermout
♥ 1 rijpe banaan
♥ 1 ei
♥ 1 theelepel bakpoeder
♥ Klein scheutje melk (bijv. amandel-, soja- of havermelk)
♥ 1 theelepel kaneel
♥ Snufje zout
♥ Kokosolie of olijfolie

Bereiding:

1. Vermaal de havermout in je keukenmachine of met een staafmixer tot meel. 

2. Prak de banaan fijn of maal hem fijn met de staafmixer. Voeg vervolgens een losgeklopt ei, het bakpoeder, kaneel en zout toe en mix opnieuw met de staafmixer.

3. Voeg een klein beetje melk en/of water toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Maar let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.

4. Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak dan de andere kant.

5. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op. Tip: je kan er ook nog stukjes banaan en wat agave siroop over doen als topping, superlekker. Tada, klaar!
havermout pannenkoeken banaan

2. Chocolate chip, kwark, havermout pannenkoeken
Benodigdheden voor 6 kwark- havermout pannenkoeken:
♥ 100 gram havermout
♥ 1 rijpe banaan
♥ 100 ml volle kwark 
♥ 1 ei
♥ Snufje zout
♥ Snufje vanillepoeder
♥ 1 eetlepel cacao nibs of fijngehakte zelfgemaakte chocolade 
♥ Kokosolie of olijfolie

Bereiding:

1. Vermaal de havermout in je keukenmachine of met een staafmixer tot meel. 

2. Prak de banaan fijn of maal hem fijn met de staafmixer. Voeg vervolgens een losgeklopt ei, het vanillepoeder, de kwark en het zout toe en mix opnieuw met de staafmixer.

3. Roer als laatste met de hand de stukjes cacao nibs of chocolade door het beslag. 

4. Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak dan de andere kant.

5. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op. En dan zijn jouw chocolade kwark havermout pannenkoeken ready to eat.

kwark- havermout pannenkoeken

3. Groene havermout pannenkoeken
Benodigdheden voor 5 groene havermout pannenkoeken:
♥ 75 gram havermout
♥ 1 rijpe banaan
♥ 1 ei
♥ 1 perssinaasappel
♥ 20 gram verse spinazie (1 handje)
♥ Kokosolie of olijfolie

Bereiding: 

1. Vermaal de havermout in je keukenmachine of met een staafmixer tot meel. 

2. Pers het sap uit de sinaasappel en doe het bij het havermeel. Voeg daarna de spinazie toe en maal het fijn.

3. Prak de banaan fijn of maal hem fijn met de staafmixer. Voeg vervolgens het losgeklopt ei toe en mix opnieuw met de staafmixer.

4. Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak dan de andere kant.

5. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op. Even een Instagram-worthy foto ervan maken en come to my belly!
Groene havermout pannenkoeken

Bron: ah.nl, ilovehealth.nl, hellofresh.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀