Travel

7 herkenbare momenten als je met vriendinnen je vakantie boekt

Het wordt steeds zonniger en zonniger, en dat betekent ook dat we aan het aftellen zijn voor de zomervakantie. Eindelijk ga je met je besties een fijn plekje opzoeken. Maar voordat de voorpret begint, moeten jullie de reis nog gaan boeken. Het boeken van een vriendinnen vakantie is hetzelfde als kleine kleuters die vechten om een zakje snoep. Want welke bestemming wordt het, wie gaan er mee en wat is het budget? Dit zijn 7 herkenbare momenten die je doorgaat als je met je vriendinnen een vakantie boekt. 

Of je nu naar Spanje gaat of op safe speelt en met je besties een weekje op de Waddeneilanden zit: een vakantie met je vriendinnen ga je nóóit meer vergeten. Maar voordat het zo ver is gaan jullie deze zeven fases door om de vakantie te boeken.

1. Enthousiasme​
Jullie zijn een avondje wijntjes aan het drinken en dan komt opeens het idee om met ze alle op vakantie te gaan. Door alle enthousiasme (en de wijn) begint iedereen door elkaar te schreeuwen. Wat een fantastisch idee, dit wordt een ónvérgétélijke zomer.

via GIPHY

2. De groepsapp
Na die avond wordt een WhatsApp-groep opgericht met een bijpassende naam, zoals ‘Terschelling laat je likken’ of Meangirls on tour’. Vanaf het moment dat de groepsapp is aangemaakt is hij geen moment meer stil geweest. De app wordt overladen met foto’s die jullie doorsturen, grapjes over de lovers die jullie gaan fixen en enorm veel onzin.

3. De bestemming
Maar na al het enthousiasme komt het serieuze (en meest belangrijke) deel: de bestemming. Iedereen heeft zijn eigen droomstemming in haar hoofd. En natuurlijk kan niemand het eens worden over de final destination, omdat jullie allemaal te koppig zijn om je droombestemming op te geven. Ieder heeft zijn eigen woordje klaar waarom hun bestemming dé perfecte bestemming is. Na veel drama zijn jullie eruit.

4. De kosten
Nu komt het volgende drama: geld. Nu je niet meer met je ouders op vakantie gaat, moet je zelf voor je bankrekening zorgen. Jij en je besties hebben allemaal geen geldboom in de tuin dus een grote villa hoeft het niet te worden. Maar iedereen heeft wel zijn eigen wensen ‘Ik wil wel dat er een fatsoenlijke keuken is’ ‘Ik wil wel een eigen bed en geen slaapbank’ ‘Is het een mooie douche?’. En willen jullie elke dag uiteten of gaan jullie ook zelf koken? Alles wordt besproken om tot een juist budget te komen. 

5. Boeken
Na een eeuwigheid zoeken, hebben jullie toch eindelijk het perfecte appartement gevonden: met drie slaapkamers en een slaapbank. Nu is het tijd voor het moment van de waarheid: boeken. Als de tickets en het appartement zijn geboekt is het zeker: jullie gaan op vakantie. YAY! 

6. De opoffering
Na het boeken begint het volgende dilemma wie er op de bank moet slapen en wie met wie op de kamer gaat. Dat blijkt toch moeilijker dan gedacht. “Zullen we anders lootjes trekken?”

7. Het koffer dilemma
Nu alles vaststaat is het tijd om na te denken welke outfits we moeten gaan meenemen. Je camerarol op je telefoon staat vol met screenshots van bikini’s en badpakken die je echt moét hebben. Al twee weken van tevoren overleggen jullie wat er allemaal mee moet. Vijf of zes bikini´s (seriously?!), welke party outfits en jurkjes. Je propt van alles in je koffer en haalt het er weer uit. Vervolgens moet je met moeite op je koffer zitten om hem dicht te krijgen. En dan is het nog knijpen bij de incheckbalie want zwaarder dan vijftien kg mag écht niet…

via GIPHY

Bron beeld: iStock, Giphy