Health

Dit zijn de 11 meest gebruikte excuusjes om niet naar de sportschool te gaan

Girls geef toe: als het puntje bij paaltje komt zijn wij een ster in het bedenken van goede smoesjes en excuses. Vooral als het om dingen gaat waar we eigenlijk totaal geen zin in hebben. Wat dacht je van sporten? Het is koud buiten, te donker, te nat of juist te warm. Er zijn genoeg redenen om lekker op de bank te ploffen in plaats van je rot te zweten op de loopband. Lees hier de 11 meest herkenbare sportsmoesjes. Ik durf te wedden dat jullie aan een paar van deze smoesjes ook schuldig maakt. 😉

#1. ‘‘Ik ben gewoon té moe’’
Weet je wel hoe druk ik was vandaag? Het is beter als ik nu even rustig aan doe, anders ben ik morgen niets waard. Helaas kan je dit excuus niet gebruiken, want er is bewezen dat van sporten je energiepeil wordt verhoogt. Dus hup stap op je fiets naar de sportschool en je zal weer een boost van energie krijgen.

#2.”Ik heb nog heel veel spierpijn van de vorige keer”
Uhm.. was dat niet 3 weken geleden dat je in de sportschool was?

#3. Mijn sportbuddy gaat niet
Mijn sportschoolmaatje heeft net afgezegd, dus dat wordt lekker een avondje languit op de bank. Ik kan toch niet in mijn eentje gaan squatten voor de neus van al die gespierde guys. Dat is véél te awkward.

via GIPHY

#4. ”I will start tomorrow”
Vandaag even een rustdagje en morgen ga je er weer tegenaan!  Of overmorgen. Of overovermorgen. Of overoverovermorgen. Misschien.

#5. “Ik ga thuis wel een paar oefeningen doen”
He wat jammer nou, er is geen auto om naar de sportschool te gaan. Dan doe je thuis wel even wat oefeningen. Gewoon even voor het slapen gaan een paar crunches en squats. Het was ook wel een drukke dag vandaag.

#6. Teveel drankjes gedronken gisteravond
Gisteravond liep toch een klein beetje uit de hand.. En het heeft geen zin om te sporten met een kater toch? Je hebt er gisteren toch al genoeg calorieën afgedanst. En anders verbrand je de wijn-calorietjes wel vanavond met een sensuele vrijpartij. 😉

#7. Het is weer het maandelijkse feestje
Oké, eerlijk is eerlijk. Sporten als je ongesteld bent is zeker geen pretje. Met deze krampen sta je niet echt lekker te springen op de loopband. Volgende week maar weer! (Stiekem ben je ook wel blij om dit als smoesje te gebruiken, het is tenslotte waar). 

#8. Ik eet vandaag gewoon een stuk minder; dat geeft hetzelfde resultaat
Ik ruil mijn pizza in voor een salade, dat is al meer dan genoeg toch? 

#9. Ik moet nog te veel doen voor school of werk
Ik ga die deadlines van volgende week anders écht niet halen. Met de nadruk op volgende week.

#10. ”Ik zie geen verandering”
Ik heb al drie dagen gezond gegeten en heb een rondje hardgelopen, maar ik zie nog steeds geen verschil. Dan kan ik vanavond net zo goed even de was doen en daarna mijn favoriete serie kijken. Wist je dat badpakken trouwens helemaal hip zijn deze zomer, dus die bikinibody kan ook wel nog een jaartje wachten.

View post on Instagram
 

#11. ”Ik heb te weinig tijd”
Ik moet nog langs m’n oma, een cadeautje kopen voor m’n beste vriendin, koken en de was ophangen. Maar je hebt wel tijd om lekker Netflix te kijken of door Facebook te scrollen? Besteed je tijd daarom zorgvuldig, zelfs al zou je maar 10 minuten volop op de loopband knallen. Iets is beter dan niets. Al die minuten staan toch voor extra verbrande calorieën en ook voor een hoop endorfine (het gelukshormoon). 

Moeite om je motivatie erbij te houden tijdens cardio? Lees hier 6 tips en je raakt nooit meer verveelt tijdens jouw cardio sessie.

Bron: gezondheidnet.nl | Beeld: