Beauty

Deze manier van contouren past bij jouw gezichtsvorm

Kim Kardashian is ook wel de koningin van het contouren. Dankzij haar (of eigenlijk haar visagist Mario Dedivanovic) lopen we nu allemaal met gladde en strakke kaken rond. Bronzer hier, highlighter daar en voilá. Met contouren geef je je gezicht net even dat beetje extra vorm. Het eindresultaat ziet er best prima uit, maar toch weten we dat het beter kan. De techniek is best lastig, daarom heeft Girlscene voor jou dé beauty trucs uitgezocht waardoor jij straks een echte contour-prinses bent (niemand overtreft natuurlijk Kim Kardashian ;-)).

Wat is countouren en waarom doe je het?
Met contouren accentueer je verschillende mooie delen van je gezicht. Veel meiden doen maar wat met de make-upkwasten tijdens het contouren, maar het is heel belangrijk om te weten welke manier van contouren bij jouw gezicht past. Niet ieder hoofd heeft natuurlijk dezelfde vorm en daarom pakt elke manier van contouren op ieder hoofd anders uit. Kijk in het lijstje hieronder welke manier van contouren het best bij jouw hoofd past.
♥ Een ronde vorm
Als jouw hoofd een ronde vorm heeft, moet je je contour aanbrengen op je slapen en op de zijkanten van je kaaklijn en jukbeenderen. Op deze manier creëer je diepte in je gezicht en maak je je hoofd ovaler.

♥ Een vierkante vorm
Wanneer jouw hoofd een beetje vierkant is, moet je met contouren je scherpe hoeken zachter maken. Dit doe je door je contour aan te brengen op de zijkanten van je voorhoofd en onder je jukbeenderen.

♥ Een langwerpige vorm
Bij een langwerpig gezicht moet de nadruk gelegd worden op het voorhoofd en de kin. Dit doe je door te contouren op je voorhoofd, de zijkanten van je kaak en in het midden je kin. 

♥ Een hartvorm
Met een hartvormig gezicht creëer je balans in je gezicht door op de juiste plekken te contouren. Contour daarom langs de zijkanten van je voorhoofd en contour je slaap. Als laatst contour je nog je kin, dit maakt je gezicht stukken zachter.

♥ Een driehoekige vorm
Voor iemand met een driehoekig gezicht, is het de bedoeling om verhouding te creëren tussen de brede en de smalle punten van het gezicht. Door de juiste plekken te contouren, maar je je gezicht iets meer ovaal. Dit doe je door je voorhoofd, kaaklijn vanaf de hoogte van je slaap en kin te contouren.

♥ Een ovaal gezicht
Wanneer je een ovaalvormig gezicht hebt, moet je de contouren aanbrengen vlak onder de jukbeenderen. Nu worden de jukbeenderen extra benadrukt. Op deze manier accentueer je verschillende delen in je gezicht.

Het is je vast niet ontgaan dat veel vrouwen ook hun neus contouren. Dit doen zij om hun neus smaller te maken. Als je dit niet nodig vindt, hoef je dat natuurlijk niet te doen. Om het hele geheel wat mooier in elkaar over te laten lopen, kun je met een beetje bronzer ervoor zorgen dat je neus ook een mooi bruin kleurtje heeft. 
Contouren op vrouw haar gezicht
Belangrijke punten waar je op moeten letten tijden het contouren
Oké, nu weet je welke manier van contouren het beste bij je gezicht past. Toch zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten tijdens het contouren. Bedenk onder andere wat voor producten je fijn vindt. Contour je liever met vloeibare make-up, crème-achtige make-up of met een poeder? Voor beginners is het gemakkelijker om met poeder te contouren. Met poeder blend je makkelijker de kleuren met elkaar, dan met een vloeibare make-up. Bij vloeibare make-up is het lastiger in te schatten hoeveel make-up je nodig hebt. Contour daarom altijd in laagjes, voordat je straks als een overdreven bruine Pipo de Clown de deur uitloopt. Je kunt je make-up het beste blenden met een beautyblender of een goede make-upkwast, bijvoorbeeld een face shaper of een flat buffer. 

Contouren in vier stappen
1. Begin met de basis

Voordat je begint met contouren, moet je je gezicht insmeren met een goede primer. Dit smeer je op je gezicht na je dagcrème. Een primer zorgt ervoor dat je make-up makkelijker aan te brengen is en dat het de hele dag goed blijft zitten.

2. Tijd om te smeren
Als je een vloeibare countouring gebruikt kun je het beste een foundation eronder dragen. Dit egaliseert oneffenheden en kan mooi matchen met je contouring. Als je je look natuurlijker wil houden of poeder contouring gebruikt, is een foundation niet perse nodig.

3. Schaduw
Het is tijd om te contouren. Als eerst creëer je schaduw in je gezicht. Dit doe je door donkere contouring aan te brengen op de plekken waar dat nodig is.

4. Highlighter
Yes, we gaan nu de plekken van je gezicht belichten. Dit is in het midden van je voorhoofd net boven je wenkbrauwen, je neusbrug, onder je ogen, je wenkbrauwenbot, het midden van je kin en het cupidoboogje. Dat is het stukje tussen je neus en bovenlip.

5. Blenden, baby
Als je klaar bent met contouren voel je je misschien een beetje Pocahontas met al die strepen. Nu is het de bedoeling dat je je make-up gaat blenden, zodat het lijkt alsof er een natuurlijke mooie schaduw in je gezicht valt. Maak je look af met een beetje blush voor de schattige appelwangetjes.

Bekijk anders deze supermakkelijke tutorial over de do’s en dont’s van contouren. Misschien herken jij er een paar. #oops

Watch on YouTube

Bron: alyaka.com, hbb24.nl  | Beeld: iStock