Lifestyle

Festivals september: Dit zijn de festivals die je deze maand moet bezoeken

Ons favoriete seizoen zit er alweer bijna op. En we hebben het hier niet over de zomer, maar we hebben het natuurlijk over het festivalseizoen. Elk weekend staat vol met de tofste events en feestjes. Help party crisis! Om je tijd, stress en energie te besparen hebben wij een lijst gemaakt van alle festivals, september is namelijk de maand waar jij en je vrienden helemaal los kunnen gaan.

1. Festivals september: Elrow Festival 2019
Elrow staat niet alleen bekend om de goede deuntjes, maar ook om de aankleding. De hele dag lopen er vreemde en indrukwekkende wezens door het publiek. Je kijkt je ogen uit!
Wanneer: 7 september van 11:00 tot 23:00
Locatie: N1-terrein, Amsterdam
Prijs | vanaf €59

2. Festivals september: Valtifest 2019
Heb je carnaval gemist dit jaar? Maak je geen zorgen, want tijdens Valitfest kun je helemaal losgaan. Ieder jaar kiest de organisatie weer een bijzonder thema uit. Aan gekkigheid geen gebrek. Op dit kleurrijke festival ga je in je party-outfit de hele dag los op DJ’s en bands. De artiesten komen net kijken of gaan al een tijdje mee. Helemaal leuk.
Wanneer: 7 september van 11:00 tot 23:00
Locatie: NDSM-Werf, Amsterdam
Prijs | vanaf €44

3. Festivals september: Tuckerville 2019
Als je volledig toe bent aan iets anders moet je zeker weten naar Tuckerville gaan. Op dit festival geniet je van country en americana. De initiatiefneemster van dit festival is Ilse DeLange. Volgens mij houdt Ilse wel van een feestje bouwen, dus plezier op Tuckerville staat gegarandeerd. 
Wanneer: 7 september van 12:00 tot 23:00
Locatie: Rutbeek, Enschede
Prijs | vanaf €39

4. Festivals september: Lief Festival 2019
Misschien is dit wel een leuk festival om samen met je lief heen te gaan, in plaats van met je vriendengroep. Jullie gaan op Lief Festival helemaal los op funky muziek, kei hard meezingen met de silent disco en met de voetjes in het zand op lieve hitjes. Klinkt romantisch, toch?
Wanneer: 7 september van 12:00 tot 23:00
Locatie: Recreatiegebied Strijkviertel, Utrecht
Prijs | vanaf €37,85

via GIPHY

5. Festivals september: Ventureland Festival 2019
Als je naar Ventureland gaat voelt het net alsof je op avontuur gaat. Het strand van Henschotermeer wordt eens per jaar omgetoverd tot muziekparadijs. Of je van house, techno of hardstyle houdt, hier vind je het allemaal. 
Wanneer: 8 september van 11:00 tot 00:00
Locatie: Henschotermeer, Woudenberg
Prijs | vanaf €25

6. Festivals september: Into The Woods Festival 2019
Diep in het bos vindt er een feestje plaats dat je niet wil missen. Deze twee dagen geniet je van diverse soorten elektronische muziek. Tussen alle bomen staat een openluchttheater met dansende kabouters op jou te wachten om alle zorgen te vergeten. 
Wanneer: 13 tot en met 14 september
Locatie: Diep in het bos, Amersfoort
Prijs | vanaf €41,50

7. Festivals september: Appelpop 2019
Dit jaar vindt alweer de 27e editie van Appelpop plaats. Scoor een ticket en word één van de 126.000 bezoekers die gaan genieten van de keelklanken van onder anderen Tom Odell en Triggerfinger, en de rap van Sevn Alias. En dat helemaal gratis.
Wanneer: 13 en 14 september
Locatie: Appelpopterrein, Tiel
Prijs | Gratis

8. Festivals september: Nazomeren Festival 2019
De naam van het festival zegt het al. Het eind van de zomer moet je natuurlijk goed vieren. Op Nazomeren Festival ga je los op internationale grootheden en Gronings talent. Misschien ontdek je hier je nieuwe favoriete artiest? Dat is pas goed de zomer afsluiten.
Wanneer: 14 september van 13:00 tot 23:00
Locatie: Oud Roodehaansterweg, Groningen
Prijs | vanaf €26,75
9. Festivals september: Draaimolen Festival 2019
Bij Draaimolen Festival draait het vooral om de muziek. Geen uitbundige stages en aankleding, maar goede beats. Midden in het bos staan de boxen op standje ultiem genieten. Ondanks dat je bij het woord draaimolen denkt aan een kermis, is dit juist het tegenovergestelde. Sinds twee jaar staat Draaimolen Festival in de top 50 populairste festivals van Nederland. Tijd om tickets te scoren, of niet soms?
Wanneer: 14 september van 12:00 tot 15 september 00:30
Locatie: MOB Complex, Tilburg
Prijs | vanaf €40,50

10. Festivals september: Summerlake Outdoor Festival 2019
Summerlake Outdoor is een super leuke seizoensafsluiter. Op dit afgelegen, maar prima te bereiken plekje staan drie stages met ruim dertig internationale artiesten. Het is een ”knus” festival doordat er rond de 5.000 bezoekers op het festivalterrein passen. Het is natuurlijk geen huiskamerfeestje, maar zeker anders dan de festivals waar ruim 10.000 bezoekers komen. Doe dansjes met de zon op je bol, ga los in de tenten of leg een goede bodem op het foodplein.
Wanneer: 21 september van 12:00 tot 23:00
Locatie: Molenvlietpark, Woerden
Prijs | vanaf €25,25

11. Festivals september: A Day At The Park 2019
A Day At The Park is terug van weggeweest. De laatste editie was in 2017, maar ze konden er toch geen genoeg van krijgen. Met een nieuwe locatie zijn ze er helemaal klaar voor. Het is tijd voor nieuwe herinneringen. Doe jij mee?
Wanneer: 21 september van 12:00 tot: tijd onbekend
Locatie: Kralingse Bos, Rotterdam
Prijs | nog niet bekend

Ben je nieuwsgierig naar het volledige festival overzicht van 2019? Die vind je hier!

De prijzen van de festivals kunnen verschillen van de aangegeven prijzen in dit artikel, doordat tickets eventueel al uitverkocht zijn*

Bron: festivalinfo.nl, festivaloverzichtamsterdam.nl | Beeld: iStock