Lifestyle

Help, mijn schoonmoeder is een heks én zo ga je ermee om

Een duivelse schoonmoeder, iets wat we allemaal wel kennen uit de slechte romcoms, series en Disneyfilms. Maar helaas, ze bestaan ook echt. Heb jij het niet getroffen met je schoonmoeder? Dan kun je nog weleens een probleem hebben als je je relatie kans van slagen wil geven. Want nuheb je eindelijk een leuke lover gevonden, dan krijg je daar ook nog eens gratis en voor niets schoonouders bij 😉 Gezien je die niet voor het kiezen hebt, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe je toch ‘leuk’ kunt omgaan met die vervelende schoonmoeder…

Kenmerken dat jouw schoonmoeder een heks is.
1. Ze wimpelt al je gesprekken af.
2. Negeert je gewoon volledig, ook als er anderen bij zijn. #awkward
3. Heeft het over andere leuke vrouwen uit je lovers leven waar jij bij bent.
4. Wanneer ze een dagje met de fam plant houdt ze geen rekening met de dagen dat jij niet kunt.
5. Trekt alles wat jij zegt in twijfel.
6. Koopt met feestdagen de goedkoopste cadeaus voor jou.
7. Het kost haar al moeite om te glimlachen als ze je tegenkomt op straat. Small talk? Ho maar.
8. Ze noemt je kledingstijl ook wel ”anders”.
9. Ze noemt alles aan jou ”anders”.
10. Het lijkt alsof ze niet eens de moeite doet om je verjaardag te onthouden. ”O, oeps. Was je vorige week alweer jarig?”.
11. Ze je alleen maar wijst op alles wat beter kan.
12. Als jij en je lover een kleine onnozele discussie hebben gaat je schoonmoeder zich er keihard mee bemoeien en alles opblazen.
13. Fluistert tegen anderen terwijl je in dezelfde ruimte zit.

via GIPHY

Want wat kun je nou het beste doen met zo een vervelende schoonmoeder?
Een slechte band met de moeder van je lover is gewoon mega vervelend. Het is een hele belangrijke vrouw in je liefjes’ leven, dus zult haar toch echt tegemoet moeten komen. Ieder familie-uitje overslaan is natuurlijk ook geen doen. Met deze tips is de band met je schoonma beter dan ooit tevoren.

1. Toon interesse 
Een relatie moet van twee kanten komen. Anders is het trekken aan een dood paard. Als jij een beetje afstandelijk doet, nodigt dit voor je schoonmoeder ook niet uit om tegen je te praten. Wederzijds voelt dit waarschijnlijk net zo voor jou. Probeer toch even al je tegenzin aan de kant te schuiven en zet de eerste stap. Als je niet weet waar je over praten moet, doe dan even een screening bij je lover. Die heeft vast de nodige gespreksstof.

2. Betrek je schoonmoeder
Voor haar kan het voelen alsof jij haar plekje als ”belangrijkste vrouw” in je lovers leven hebt ingepikt. Probeer dit te voorkomen en zorg dat er geen afstand ontstaat. Gaan jullie op vakantie of hebben jullie een leuk huisje op het oog? Vertel het haar, dit vindt ze sowieso fantastisch.

3. Verras haar
Kom spontaan langs voor een kopje thee of geef haar een kaartje en bloemen als waardering. Als je schoonmoeder, terwijl ze ook een heks kan zijn, iets voor jou en je lover heeft betekend, bedank haar dan. Dit hoeft dus geen groot spektakel of overdreven halve liefdesverklaring te zijn. Maar kom zoals eerder gezegd langs voor een babbel en neem bijvoorbeeld iets lekkers mee. Dat vind ze vast leuk.

4. Laat haar binnen
En dan bedoelen we niet door je voordeur, maar bij jezelf. Durf haar toe te laten. Het is onmogelijk om een band op te bouwen met iemand als je de ander niet de kans geeft om je emotioneel te raken. Wie weet kom je erachter dat jullie heel veel gemeen hebben en dat jullie dezelfde dansmoves delen, en zij vroeger ook een shopverslaving had. Kunnen jullie samen shoppen. Top!

5. Laat het los
Misschien is er in het verleden wat gebeurd met je schoonmoeder waar je nog steeds boos om bent. Wellicht ging dit op iets groots of juist iets kleins dat werd opgeblazen om niks. Wees de verstandige en laat het los. Het beste is om het verleden los te laten en met een schone lei te beginnen. Van oude koeien uit de sloot halen wordt niemand beter.

Hopelijk zijn jij en je (nu nog) evil schoonmoeder binnenkort weer koek en ei. Heb jij iets heftigs met jouw schoonmoeder meegemaakt en wil je dit graag delen? Mail anders jouw horror schoonmoeder verhaal naar danique@girlscene.nl o.v.v. ”Real life”. Wie weet komt jouw verhaal op Girlscene en kun je andere meiden met een heks als schoonmoeder helpen.
Bron: cosmopolitan.nl, famme.nl | Beeld: iStock