Lifestyle

Festivals augustus: Dit zijn de festivals die je deze maand moet bezoeken

We zitten alweer bijna aan het eind van ons favoriete seizoen. En we hebben het hier niet over de zomer, maar we hebben het natuurlijk over het festivalseizoen. Elk weekend staat vol met de tofste events en feestjes. Help party crisis! Om je tijd, stress en energie te besparen hebben wij een lijst gemaakt van alle festivals, augustus is namelijk de maand waar jij en je vrienden helemaal los kunnen gaan.

1. Festivals augustus: Solar Weekend Festival 2019
Solar Weekend Festival staat bekend om zijn veelzijdige programma. Je hebt zeven verschillende stages waar je het hele weekend de mogelijkheid is om de heupjes los te gooien. Naast je moves te showen kan je ook nog eens laten zien hoe sportief je bent bij diverse wateractiviteiten of een potje volleybal.
Wanneer: van 1 tot en met 4 augustus
Locatie: de Weerd, Roermond
Prijs | vanaf €135

2. Festivals augustus: Airforce Festival 2019
Als we het over Airforce hebben gaat het natuurlijk niet over een vliegtuigshow, maar over een van de hardste festivals uit de hardere stijlen muziekscene. Op Airforce begint het tempo pas bij de RAW-hardstyle en loopt op tot de terror en frenchcore. 
Wanneer: 3 augustus van 11:00 tot 00:00
Locatie: Vliegveldweg, Enschede
Prijs | vanaf €49,75

3. Festivals augustus: World of Pleasure Festival 2019
Het World of Pleasure Festival wordt omschreven als crazy, sexy en cool, en dat is niet voor niets. Je komt hier namelijk voor de gekste, meest sexy en coolste ubran, techno en house plaatjes.
Wanneer: 3 augustus van 13:00 tot 23:00
Locatie: Zuiderpark, Rotterdam
Prijs | vanaf €29,50

4. Festivals augustus: De Parade Amsterdam
De Parade is geen dansfestival, maar een kunstfestival. Op de Parade zijn ieder jaar meer dan honderd verschillende voorstellingen te bekijken. Tussen de voorstellingen door plof je neer op een van de vele terrassen met een lekkere hap erbij.
Wanneer: van 9 tot en met 25 augustus
Locatie: Martin Luther King Park, Amsterdam
Prijs | vanaf €3,50

5. Festivals augustus: Paradigm Festival 2019
Dit is hét festival voor alternatieve en elektronische muziek liefhebbers. Het leuke aan dit festival is, is dat opkomende artiesten hier een podium krijgen. Dus, ben je toe aan iets nieuws? Dan moet je hier zeker heengaan.
Wanneer: van 9 tot en met 12 augustus
Locatie: Suikerunie, Groningen
Prijs | vanaf €23,50

6. Festivals augustus: Loveland Festival 2019
Voor mening techno liefhebber is Loveland Festival als thuiskomen. Namen als Alan Fitzpatrick en Secret Cinema stonden eerder op het podium van Loveland. Zeker een aanrader.
Wanneer: 10 augustus van 11:00 tot 23:00
Locatie: Sloterpark, Amsterdam
Prijs | vanaf €29

7. Festivals augustus: Appelsap Fresh Music Festival
Appelsap Fresh Music Festival haalt talenten van over de hele wereld naar Amsterdam. Naast deze muzikale talenten is er niet alleen muziek aanwezig, maar kun je net zulke internationale gerechten eten als de variatie aan artiesten. 
Wanneer: 10 augustus van 12:00 tot 23:00
Locatie: Flevopark, Amsterdam
Prijs | vanaf €42,95
8. Festivals augustus: Dutch Valley 2019
Ben jij helemaal fan van muziek van Hollandse bodem? Dan is Dutch Valley het perfecte festijn voor jou. De grootste Nederlandse artiesten komen 11 augustus samen om er één groot feest van te maken.
Wanneer: 11 augustus van 13:00 tot 00:00
Locatie: Spaarnwoude, Velzen-Zuid
Prijs | vanaf €42,50

9. Festivals augustus: Decibel Outdoor Festival 2019
De camping van Decibel Outdoor schijnt een van de gezelligste campings van Nederland te zijn. Het terrein van Hilvarenbeek is dit weekend omgebouwd tot hardstyle-tempel. Als je niet genoeg hebt aan een dag, kom dan zeker kamperen. Op de camping gaat het feestje namelijk rustig door.
Wanneer: van 16 tot en met 18 augustus
Locatie: Hilvarenbeek, Beekse Bergen
Prijs | vanaf €75

10. Festivals augustus: Holi Fusion 2019
Holi Fusion is het grootste color festival dat er is. Elf uur lang kan je genieten op vier verschillende stages. Er is een stage met live shows, latin, progressive house en R&B. Het mooie aan dit festival is dat ze het ieder jaar vieren voor een nieuw goed doel. Als je hier gaat feesten draag je meteen je steentje bij aan de wereld.
Wanneer: 17 augustus van 11:00 tot 00:00 
Locatie: Karpendonkse Plas, Eindhoven
Prijs | vanaf €32

11. Festivals augustus: STRAF_WERK Festival 2019
Dit jaar is STRAF_WERK voor het eerst op een nieuwe locatie. Het festival heeft afscheid genomen van Blijburg, maar verhuist binnenkort naar het Amsterdams Havenpark. Op deze locatie zijn al vaker grootschalige feesten gegeven, dus STRAF_WERK zal haar vruchten sowieso weer afwerpen.
Wanneer: 17 augustus van 11:00 tot 00:00
Locatie: Havenpark, Amsterdam
Prijs | vanaf €48,75

12. Festivals augustus: Het Land van Ooit Festival 2019
Jaja, op Het Land van Ooit Festival komen al jouw guilty pleasures aan bod. Vorig jaar stonden artiesten als Jody Bernal, K-Liber en Yes-R op het podium. Volgens mij is dit alles wat je nodig hebt voor de perfecte dag?
Wanneer: 17 augustus van 13:00 tot 23:00
Locatie: Sportpark de Eendracht, Amsterdam
Prijs | vanaf €29,50

13. Festivals augustus: LatinVillage 2019
Op de heuvels van Spaarnwoude kan jij je innerlijke Latina naar boven halen. Twee dagen lang is het zomer in Spaarnwoude dankzij de heerlijke Latijnse invloeden.
Wanneer: 17 en 18 augustus
Locatie: Spaarnwoude, Velzen-Zuid
Prijs | vanaf €57,95

14. Festivals augustus: Amsterdamse Terrassen Festival 2019
Yes! Een festival gericht op onze favo bezigheid: terrassen. Het is dan wel het eind van het terrasseizoen, maar dat vieren we dan direct goed. De hele dag heerlijk in de zon, slenteren van terras naar terras en genieten van hapjes en drankjes van cafés en restaurants uit heel Amsterdam.
Wanneer: van 22 tot 25 augustus
Locatie: Oosterpark, Amsterdam
Prijs | Gratis

via GIPHY

15. Festivals augustus: Mysteryland 2019
Mysteryland is een van de pareltjes van Nederland als het om de Nederlandse dance scene gaat. Ieder jaar komen hier super grootte artiesten. Vanwege het succes is er sinds een aantal jaar de mogelijkheid om te kamperen op Mysteryland. Een heel weekend feesten!
Wanneer: van 23 tot en met 26 augustus
Locatie: Floriadeterrein, Haarlemmermeer
Prijs | vanaf €77,50

16. Festivals augustus: Strandfestival ZAND 2019
Let’s go to the beach, beach. Jaja, strandfeesten zijn misschien wel een van de beste feesten. Aankomende zomer ga je op Almere Strand helemaal uit je plaat op de muziek van André Hazes, Ronnie Flex en Kraantje Pappie. Pak je bikini en dansschoenen maar vast in, dames.
Wanneer: 24 augustus van 11:00 tot 00:00
Locatie: Almere Strand, Almere
Prijs | vanaf €32

17. Festivals augustus: The Brave Festival 2019
In de Tuinen van West gaat het er even helemaal anders aan toe. Geen wereldberoemde artiesten, maar een dag vol singer/songwriters, indie en folk. Als je toe bent aan vernieuwing is The Brave Festival iets voor jou.
Wanneer: 24 augustus van 11:00 tot 00:00
Locatie: De Tuinen van West, Amsterdam
Prijs | vanaf €17,50

18. Festivals augustus: Encore Festival 2019
Het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord wordt omgetoverd tot het paradijs voor R&B en hiphop liefhebbers. Wanneer je een ticket voor Encore in pocket hebt weet je dat je van s ‘morgens vroeg tot s ‘avonds laat staat te dansen.
Wanneer: 24 augustus van 13:00 tot 23:00
Locatie: NDSM-Werf, Amsterdam
Prijs | vanaf €35

19. Festivals augustus: Into the Great Wide Open 2019
Hoe vet is dit? Een festival op Vlieland. Het voelt bijna als op vakantie gaan. Tijdens dit festival geniet je van alternatieve popmuziek, film en beeldende kunst.
Wanneer: 29 augustus tot 1 september 
Locatie: Verschillende locaties op Vlieland
Prijs | vanaf €139

20. Festivals augustus: Castle of Love Festival 2019
Waag dansjes in de kasteeltuinen van Erenstein. Je dans hier op populaire muziek tussen de bossen. Dat is hetgeen dat Castle of Love extra sfeervol maakt.
Wanneer: 31 augustes en 1 september
Locatie: Kasteeltuinen van Erenstein, Kerkrade
Prijs | vanaf €29,95

21. Festivals augustus: Outdoor Stereo Festival 2019
Als je aan festivals denkt, denk je waarschijnlijk niet snel aan Hoorn. Maar Hoorn is the place to be de 31e. Van oude hitjes, tot de hipste platen en van techno naar hardstyle. Outdoor Stereo heeft het allemaal.
Wanneer: 31 augustus van 13:00 tot 00:00
Locatie: Julianapark, Hoorn
Prijs | vanaf €41,98

22. Festivals augustus: Ground Zero Festival 2019
We sluiten af met een knaller. Voor goede en harde hardstyle moet je naar het enige nachtfestival van Nederland gaan. Perfect voor de mensen die het veel te heet krijgen van dansen in de zon.
Wanneer: 31 augustus 21:00 tot 1 september 07:00
Locatie: Recreatieplas Bussloo, Bussloo
Prijs | vanaf €58,75

23. Festival augustus: Lowlands Festival 2019
Wanneer: 16 augustus tot en met 18 augustus
Locatie: Walibi Holland, Biddinghuizen
Prijs | vanaf €185

Ben je nieuwsgierig naar het volledige festival overzicht van 2019? Die vind je hier!

De prijzen van de festivals kunnen verschillen van de aangegeven prijzen in dit artikel, doordat tickets eventueel al uitverkocht zijn*​

Bron: festivaloverzichtamsterdam, yellowtipi.nl | Beeld: iStock