Travel

Dé vakantiecheck: alles wat je moet weten voordat je op vakantie gaat

Ben jij de ‘het komt wel goed’ of de ‘stress, stress, stress’ vakantieganger? Ook al pak je je koffer drie uur of een week van tevoren in, in allebei de gevallen is het altijd super handig om een vakantiechecklist bij je te hebben. Onverwachts zijn er altijd dingen die je plannen door de war gooien als je op vakantie gaat. So, you better be prepared met dé vakantiechecklist om al je problemen te voorkomen.

Het gaat er natuurlijk niet alleen om dat je je ondergoed, tandenborstel of paspoort niet vergeet. Als je op vakantie gaat komt er veel meer bij kijken. Daarom heeft Girlscene een lijstje met alles, jaja, alles wat je moet weten voordat je op vakantie gaat.

1. De passencontrole
Je gebruikt je pasjes dagelijks en kijkt er niet naar om. Maar zonder dat je het weet hebben ook je pasjes een geldigheidsdatum. Je wil natuurlijk voorkomen dat je op Schiphol staat en je paspoort ineens verlopen is. Of, net zo onhandig, lig je lekker aan het strand in Mexico en kun je je kokosnoot cocktail niet betalen omdat je pinpas is verlopen. Kijk goed naar de vervaldatum, deze staan gewoon op de pasjes zelf.

Psst… regel je parkeren op Schiphol goedkoop met de Quick Parking kortingscode!


2. Maak een to-do-list
Je wil het optimale uit je vakantie halen en zoveel mogelijk zien. Daarom is het handig als je ruim van tevoren al checkt wat er op locatie allemaal te doen is. Dan loop je niet de kans dat er bezienswaardigheden of activiteiten gesloten zijn op de dagen dat jij precies iets leuks op de planning had. Wanneer je weet wat je allemaal wil doen kun je direct een persoonlijk vakantieschemaatje maken.

3. Maak een afvinklijstje met álles wat je mee wil
Het is gemakkelijk om te denken: ach, wat ik vergeet koop ik daar wel. Maar niks is zo fijn als je eigen spullen. Maak vooraf een afvinklijst met alles wat je meewil. Van kleding, tot boeken en sieraden. Dit geeft super veel overzicht en rust. Weet je nog niet helemaal wat je mee moet nemen? Bekijk anders deze vakantiechecklist.

via GIPHY

4. En niet te vergeten: anticonceptie
Je weet natuurlijk nooit wat voor exotisch hapje je misschien tegenkomt. Denk er daarom altijd aan om condooms mee te nemen als je op vakantie gaat. En voor de ladies aan de pil, neem een heel doosje vol aan strips mee. Het gebeurt vaak dat je je strip ergens laat slingeren en ‘m kwijtraakt. Niks is zo vervelend dan onverwachts ongesteld worden.

5. Vaccinaties en medicijnen
Als je ver op reis gaat is de kans groot dat je vaccinaties moet. In sommige landen mag je anders niet eens het land in, dus check goed of dit voor jouw droombestemming ook geldt. Deze vaccinaties zijn voor je eigen gezondheid en veiligheid. Prikken zijn geen pretje, maar het is echt beter om het wél te doen. Naast vaccinaties zijn in sommige delen van verre landen ook pillenkuren nodig. Hier moet je vaak vooraf al mee beginnen. Houd dit goed in de gaten zodat je niet te laat met de kuur start. Nu we toch in de medicatie-sferen zitten, vergeet indien nodig niet je eigen medicatie mee op vakantie te nemen. Daarvoor zijn super veel handige travelkits.

6. Je stekje goed achterlaten
Of je nou een weekje, een maand of langer weggaat, je huis netjes achterlaten is altijd fijn. Als je gewoon thuis, met huisgenoten of je lover woont kunnen zij de zaakjes overnemen. Ben je alleen? Let dan vooral goed op dat je alle apparaten loskoppelt van de stroom en alle ramen, en deuren sluit. Sommigen laten hun besties in hun huisje wonen om de boel in de gaten te houden. Doe je dat niet? Vergeet dan niet je koelkast te legen! Anders heb je als je terugkomt wat huisdieren extra… Yum.

Bron: needtotravel.nl, travelvalley.nl, reischecker.nl | Beeld: iStock