Food

9 vegan Instagram-accounts die jou inspireren om bewustere keuzes te maken

Je ontkomt er niet meer aan: we moeten bewustere keuzes maken voor het behoud van de wereld. Je hoeft niet meteen vegetariër of vegan te worden, maar inspiratie om toch net even wat bewuster te eten kan geen kwaad. Iedereen doet op zijn of haar eigen manier een beetje vegan. Er is nog wel een kwestie waar veel mensen een mening over hebben, namelijk: veganfood is saai. Hell no. Kijk maar snel naar de volgende vegan Instagram-accounts die je moet gaan volgen voor de nodige foodspiration.

1. SquatCilla
We beginnen het rijtje met Cilla, oftewel SquatCilla. Deze stoere chick laat zien dat intensief sporten prima kan met een vegan lifestyle. Haar sportieve leefstijl zie je terug op haar Insta in combinatie met heel veel kleurrijk eten en haar liefde vol dieren, en haar net zo stoere vegan vriend.

View post on Instagram
 

2. Ela Vegan
O.M.G. van de feed van Ela gaat je maag direct rommelen. Als je een keer geen inspiratie hebt is dit de perfecte pagina om je maaltijd uit te kiezen. Alleen. Maar. Vegan. Eten. Intens genieten staat gegarandeerd. O ja, super veel gerechten zijn ook nog eens glutenvrij.

View post on Instagram
 

3. Quirine Smit
Quirine Smit is een echte vegan influencer. Ze post namelijk niet alleen maar over mooie reizen, fashion en lekkere recepten. Quirine maakt haar volgers ook bewust wat vegan zijn inhoudt en het effect van veganisme op de wereld. Wanneer je dieper op veganisme wil ingaan, moet je zeker een kijkje nemen op haar website theveganeffect.nl. You go girl. 

View post on Instagram
 

4. Avantgarde Vegan
Gaz Oakley is een chef-kok uit Engeland. Hij maakt super creatieve recepten die niet alleen heel smaakvol zijn, maar ook nog eens bijna te beeldig om op te eten. Zijn Instagram staat vol met zoetigs, soepen, broden en zelfs meal-preps voor de fitgirls. Naast zijn knappe kookkunsten is Gaz ook zeker niet verkeerd om naar te kijken. Neem daarom snel een kijkje.

View post on Instagram
 

5. People like you and me NL
Dit noem je pas: goals. Want hoe leuk is dit. Dit gezellige koppel, bestaand uit Geert en Iris, leeft in een busje in Portugal. Samen op hun Insta delen ze gezonde vegan recepten, inspirerende food-quotes en leren ze hun volgers nog een beetje bij over de voedzaamheid van verschillende producten. Ze zijn nog maar net begonnen met hun Instagram, maar het is zeker eentje die je in de gaten moet houden.

View post on Instagram
 

6. Lisa goes Vegan
Lisa is lekker bezig. Ze heeft al twee boeken op haar naam staan, waarvan het Lisa goes Vegan boek is uitgeroepen tot het beste boek van 2017. Boek nummer twee is een vegan comfort food kookboek, hebben! Naast haar boeken vol heerlijks staat haar Instagram volll met overheerlijk eten waar je direct naar hunkert.

View post on Instagram
 

7. Vegandelight_Edwin
Food, baby’s en katten. De Instagram van Edwin heeft het allemaal. Op zijn feed staan heerlijke en makkelijke vegan recepten, van ochtend tot avondmaal en niet te vergeten (misschien wel de belangrijkste) het toetje. Wanneer je even geen eten meer kunt zien, kun je altijd zijn feed insta bekijken voor de liefste babyplaatjes.

View post on Instagram
 

8. Minimalist Baker
Deze insta-feed is echt om te smullen. Minimalist Baker plaatst recepten waarvan je direct gaat watertanden. Alle recepten zijn op planten gebaseerd en ook nog eens binnen een half uurtje ready.

View post on Instagram
 

9. We are Veganuary
Misschien heb je in je omgeving iets van een-maand-zonder-vlees meegekregen, maar aan de andere kant van de wereld was Veganuary een heuse trend. De hele maand aten mensen geen vlees of andere dierlijke producten. Ondanks dat het alweer februari is, is deze insta super goed om te volgen. Veganuary biedt niet alleen lekkere recepten, maar remind je ook waarom je voor vegan gekozen hebt. Je doet het namelijk niet alleen voor jezelf en je gezondheid, maar ook voor de dieren en de planeet. Super goed dus.

View post on Instagram
 

Zo, nu kan er nooit meer iemand zeggen dat vegan saai is. Je hebt door Instagram bijna geen kookboek meer nodig om de heerlijkste vegan recepten te maken. Welke vegan recepten of vegan Instagrammer moeten de meiden van Girlscene echt even checken? Deel het in de comments!

Bron: VeganChallange.nl, Cosmopolitan.uk, SquatCilla.nl | Beeld: Unsplash