Lifestyle

7 leuke dingen om te doen in januari zonder geld uit te geven

De leukste maand van het jaar is alweer voorbij. Na al die gezellige feestjes, lekker eten en leuke cadeautjes is het weer tijd voor het gewone leven… Heb je geen idee wat je moet doen als je vrij bent van school of werk en ben je na die dure maand ook hartstikke blut? Geen paniek, want met deze tips verveel jij je geen enkel moment in het nieuwe jaar. 

1. Closet sale
Ruim je kledingkast op en zoek de kleding uit die je echt nooit meer draagt. Organiseer samen met je best friend een closet sale en nodig al je vriendinnen en familie uit. Op die manier verdien je ook meteen weer wat geld. 

2. Foto’s 2019
Zoek al je favoriete foto’s van 2019 uit en druk ze af. Maak hiermee een scrapbook of plak de foto’s van het afgelopen jaar op een muur in je kamer. Daar ben je wel even mee bezig! 

scrapbook bullet journal
Mijn Bullet Journal Scrapbook, Bol.com | €12,99

washi tape scrapbook
Washi tape set, Bol.com
| €12,95

3. Je eigen bordspel
Wees creatief en maak je eigen bordspel à la 30 Seconds. Bedenk allemaal leuke woorden die passen bij het afgelopen jaar. Natuurlijk is het ook leuk om meteen al je vriendinnen uit te nodigen voor een spelletjesavond. Probeer zoveel mogelijk woorden in 30 seconden uit te leggen én te laten raden. Wie raadt de meeste woorden? 

4. Instagram feed
Droom jij ook van een Insta feed zoals Anna Nooshin of een andere influencer? Ga dan samen met je bff op pad om leuke foto’s te maken voor je Instagram-account. In dit artikel delen we de leukste plekken voor je Insta foto. 

5. Boek schrijven
Misschien lukt het niet om meteen een heel boek te schrijven, maar het is wel leuk om allemaal kleine verhaaltjes te schrijven. Is je boek af? Er zijn heel veel forums waar je hem kan delen met andere boekliefhebbers. Geen zin om een boek te schrijven? Deze boeken hieronder zijn superleuk om gewoon lekker te lezen. 

boxset boeken lezen
Boxset To All The Boys I’ve Loved Before, Bol.com | €23,99

boek tips schrijven
Schrijven Kreng!, Bol.com | €17,99

6. No mirror make-up challenge
Nodig je beste vriendin uit, pak al jullie make-up erbij en doe de no mirror make-up challenge. Nog leuker om een mooie make-up look op te zoeken van je favoriete YouTuber en dit dus zonder spiegel na te maken. Warning: doe dit niet als jullie nog de deur uit moeten, hehe! 

kwasten make-up beauty

Professionele beige-goud make-up kwasten, Bol.com | €16,99

make-up set oogschaduw

Oogschaduw Palette, Bol.com | €21,99

7. Tie-dye een T-shirt 
Heb je nog een oud T-shirt in je kast liggen? Op YouTube vind je heel veel easy tutorials om een tie-dye T-shirt te maken. Vind je dit printje maar niks? Er zijn nog genoeg andere manieren om je oude T-shirt een make-over te geven. 

Beeld: iStock