Health

Producten die jou hoofdpijn en migraine bezorgen

Heb je ein-de-lijk tijd om je favoriete serie te bingewatchen, maar dan krijg je ineens intense hoofdpijn… Je hele hoofd lijkt wel uit elkaar te ploffen en je kan je niet meer concentreren op de aflevering. Herkenbaar en heb je vaak last van hoofdpijn of zelfs migraine? Stress en te weinig slaap kunnen hier de oorzaak van zijn, maar ook je voeding kan voor hoofdpijn zorgen. Benieuwd welke producten je beter kan laten liggen als je hoofd regelmatig heftig aan het bonken is? Lees dan snel verder. 

Hoofdpijn oorzaken

Natuurlijk zijn alcohol en koffie ook echte boosdoeners en krijg je sneller hoofdpijn als je dit drinkt, maar ook de volgende producten kunnen de pijn veroorzaken. Heb je vaak last van hoofdpijn? Lees dan deze tips of ga naar de huisarts!

1. Hoofdpijn oorzaken: vers brood
Heb je ‘s ochtends vroeg altijd zoveel zin in een vers broodje van de bakker? Laat hem dan voortaan maar even liggen, want vers gebakken brood zorgt namelijk voor hoofdpijn. Het gaat alleen op brood dat echt net uit de oven komt, dus je hoeft nu niet ineens glutenvrij-brood te eten hoor! 

2. Hoofdpijn oorzaken: bananen en avocado’s
Hoe gezond deze twee producten ook zijn, ze zorgen wel bij sommigen voor bonkende hoofden… Vooral als de bananen en avocado’s te rijp zijn is het slim om ze niet meer op te eten. Er zit dan namelijk nog meer tyramine (een eiwit) in en daardoor is de kans op hoofdpijn nog groter.

3. Hoofdpijn oorzaken: citrusvruchten
Het is nog niet helemaal duidelijk of citrusvruchten nou echt voor hoofdpijn zorgen, maar sommige onderzoeken zeggen van wel. Hoe gezond een sinaasappel dus is, het is misschien niet altijd even goed voor je. 

4. Hoofdpijn oorzaken: chips
Lekker op de bank een film kijken met een zak chips erbij, heerlijk! Alleen wel minder leuk als je vervolgens mega heftige hoofdpijn krijgt… Jep, in onder andere chips zit mononatriumglutamaat en ook dit veroorzaakt hoofdpijn. Mononatriumglutamaat zit ook in Chinees eten en soep, dus ook hiermee oppassen dus.

5. Hoofdpijn oorzaken: tomaten en tomatensaus
In tomaten zit glutamaat en veroorzaakt ook hoofdpijn. Skip die simpele pasta met tomatensaus dus maar vaker en ga voor een andere heerlijke pasta. In dit artikel vind je genoeg lekkere recepten. You’re welcome!

6. Hoofdpijn oorzaken: hotdogs
Een hotdog op z’n tijd is hartstikke lekker, maar het is wel een boosdoener. Maar ook andere vleeswaren die nitraten bevatten kunnen voor hoofdpijn zorgen. Bijvoorbeeld spek en salami… 

7. Hoofdpijn oorzaken: rauwe ui
Misschien eet je dit sowieso al niet zo snel rauw, maar als je dit wel doet en je hebt regelmatig last van hoofdpijn kan je die frikandel speciaal dus beter overslaan ;-). Gebakken ui kan je misschien wel weer gewoon eten, dat is voor iedereen anders. 

8. Hoofdpijn oorzaken: aspartame
Dit is een kunstmatige zoetstof en best logisch dat je hier sneller hoofdpijn van krijgt, want het zit bijvoorbeeld ook in frisdranken. Warning: het zit ook in sommige ‘suikervrije’ drankjes. 

Met dit artikel bedoelen we natuurlijk niet dat je al deze producten moet laten liggen, maar heb je de laatste tijd vaak hoofdpijn dan helpt het misschien voor jou om één van boventaande producten (af en toe) te skippen.