Food

Deze pasta recepten zijn super gezond en héél lekker

Is pasta lekker? Ja. Is het makkelijk klaar te maken? Zeker. Is er eindeloos mee te varieren? Geen twijfel aan. Is het gezond? Ehm, nee niet echt. Met name de gewone ‘witte’ pasta is niet het meest gezonde avondmaaltje. Voeg daar nog eens een romige pastasaus en een “beetje” kaas aan toen en het caloriebommetje is compleet. We kunnen het daarom niet vaak genoeg zeggen; scoor een spiraalsnijder! Kun je meteen aan de slag met deze koolhydraatarme, maar o zo lekkere, pasta recepten.

Een beetje healthy fitgirl kan niet zonder een spiraalsnijder. Dit is een handig apparaatje waarmee je groente en fruit mega snel tot allerlei spaghettiachtige slierten kunt snijden. Hoe handig! Zo maak je bijvoorbeeld noodles van courgette of spaghetti van zoete aardappel. Wij zochten een aantal lekkere en heel gezonde recepten voor je op.

Noodles van courgette met bloemkool
Beetje klaar met de Hollandse pot van vlees, groenten en aardappelen met een jus en kun je wel wat zon op je bord gebruiken? Dan is dit zeker een gerechtje dat je uit moet proberen. Hoewel het recept dankzij de bloemkool en rookworst best winters is krijgt deze toch een zonnige twist door de tomaatjes.

Wat heb je nodig?
4 courgettes
1 eetlepel olijfolie
1 ui
5-6 teentjes knoflook
3 tomaten
Bloemkool
360 ml kippenbouillon
Chilivlokken
360 gram sperziebonen
Magere runderrookworst

Wat moet je doen?
Verhit de olijfolie in een grote pan, bak daarin de uien en doe er vervolgens de chilivlokken bij. Daarna gaan de tomaten erbij. Roer deze een paar minuten mee voordat je daar de bloemkool en kippenbouillon aan toe voegt. Breng het geheel aan de kook tot de groenten gaar zijn.

Wanneer de groenten gaar zijn doe je alles in de blender. Mix vervolgens alles dot een gladde saus. Hiervoor kun je trouwens ook een staafmixer gebruiken. Pas wel op, want alles is natuurlijk kokend heet!

Pak je spiraalsnijder erbij en maak noodles van je courgettes. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de noodles op een bakplaat. Bak de courgettes ongeveer 15 min in de oven.

Bak de rookworst of vega variant en voeg na een paar minuten de overige ui, sperziebonen en tomaten bij.

Voeg alles bij elkaar en eet smakelijk!

Bron

Spaghetti van zoete aardappel met gamba’s en zongedroogde tomaten
Ooit gedacht dat je van zoete aardappel spaghetti zou kunnen maken? Het kan dus! Zoete aardappel heeft een andere vorm en structuur dan de courgette uit bovenstaand recept. De spaghettislierten zullen dan ook minder lang worden dan je gewend bent, maar dat maakt dit gerecht niet minder lekker of gezond.

Wat heb je nodig?
2 zoete aardappelen
2 grote handen spinazie
8 zongedroogde tomaten
200 gram gamba’s
10 olijven
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 steeltjes peterselie
Citroensap
Parmezaanse kaas

Wat moet je doen?
Schil de zoete aardappel en gebruik de spiraalsnijder om er spaghetti van te maken. Snijd de uien in ringen en halveer de olijven. Marineer alvast de garnalen in een eetlepel olijfolie, de uitgeperste knoflook en citroen. Wok deze vervolgens in een pan en zet deze opzij.

Doe opnieuw een scheutje olie in de pan en wok hierin de rode ui en de zoete aardappel. Doe er even later spinazie bij tot deze geslonken is. Tot slot kunnen de olijven, zongedroogde tomaatjes en naar smaak peper en zout bij. Voeg de garnalen toe en bak alles samen nog eventjes door.

Maak een paar borden op en bestrooi deze met de kaas. Enjoy!

Bron

Courgetti pesto met kip
Courgette is een gemakkelijke groente voor ‘pasta’ gerechten doordat deze qua structuur het meest op spaghetti lijkt en een vrij neutrale smaak heeft. Deze variant met pesto en kip kun je natuurlijk ook heel goed vegetarisch maken door de kip te ruilen voor een vleesvervanger.

Wat heb je nodig?
2 middelgrote courgettes
250 gr cherrytomaatjes
2 kipfilets
paprikapoeder
peper en zout
3-4 eetlepels griekse yoghurt
1 grote eetlepel pesto
olie om in te bakken

Verwarm de over voor op 200 graden. Doe de cherry tomaatjes in een overschaal en besprenkel deze met olie, peper en zout. Laat ze 15 minuten in de over staan en ga ondertussen verder met de kip. Bak deze in de pan gaar met eventueel peper, zout en paprikapoeder.

Terwijl de kip bruin en gaar bakt kun je alvast de courgette door de spiraalsnijder halen. Pak er een andere pan bij en bak de courgetti zo’n 2 minuten aan. Voeg de pesto samen met de griekse yoghurt en roer deze even door elkaar. Doe nu de kip en cherry tomaatjes bij de saus en seveer deze samen met de courgetti.

Makkelijk, snel, gezond en hadden we al gezegd dat het ook heel lekker is?

Bron

Welke recept ga jij uitproberen?

Must reads 👀