News

Er bestaat dus een echte Harry Potter-studie

Ben jij een mega Harry Potter-fan? Ken jij alle films en boeken van voor naar achter en andersom? Dan hebben wij belangrijk nieuws voor je. Er bestaat namelijk een échte Harry Potter-studie! De eerste studenten beginnen in december. Benieuwd waar je deze fantastische studie volgt? Lees snel verder dreuzels…

Harry Potter studie
Kun jij de perfecte studie niet vinden, ben je net klaar met de middelbare school of gestopt met je huidige studie? Stop dan met zoeken, want er bestaat nu een echte Harry Potter-studie. De studie is een speciale rechtenstudie en volledig gericht op het vergelijken van de wetten en rechten in de Harry Potter-wereld en die van de dreuzelwereld. Hoe lek? De Indiase Universiteit in Kolkata introduceert de studie An interface between Fantasy Fiction Literature and Law: Special focus on Rowling’s Potterverse en behandelt veel thema’s die we in onze moderne samenleving terugzien. 

Toveren
Helaas wordt het geen Avada Kedavra en Expelliarmus. Je leert geen toverdanken maken en kan straks geen mensen laten zweven… Maar de studenten gaan het wel hebben over de rechten in een maatschappij van tovenaars, de bureaucratie van het ministerie van toverkunsten, de onschuld van Sirius Black en de vervolging van Tom Riddle. Een ander vak gaat bijvoorbeeld over hoe sociale- en klassenrechten in India kunnen worden gelijkgesteld aan de slavernij van huiselfen en de minderheid van weerwolven. Say what?

Het meesterlijke brein achter deze studie is de professor Shouvik Kumar Guha. “In de wereld van Harry Potter zijn er veel opvattingen over de beperkingen van onze wetgeving en instellingen. Het verhaal gaat over een ondemocratische regering, een rechterlijke macht die niet onafhankelijk is, burgers die een eerlijk proces wordt ontnomen, enzovoorts.” Maar wat misschien nog wel het leukste is, is dat ze leren hoe je een potje Zwerkbal moet spelen! Yep, we know: dit willen wij. Wij verhuizen vast naar India, bye!

Bron: Tagmag.be, Metronieuws.nl | Beeld: Unsplash