Films & Series

Dit herkent iedereen (ja, ook jij) die Netflix-verslaafd is

Je kijkt al de hele dag uit naar je favoriete Netflix-serie. Als je thuiskomt van je werk of van school, kan je niet wachten om achter je laptop te kruipen en de hele avond te bingewatchen. Is die ene fantastische serie afgelopen? Dan heb jij gelijk een leeg gevoel en weet je niet meer wat je moet doen met al die vrije tijd. Oké, voor sommigen zal het niet zo erg zijn, maar het is vast herkenbaar. Waarom is Netflix eigenlijk zo verslavend? Wij zijn in ieder geval schuldig…

Bingewatchen is het nieuwe roken. Iedereen doet het, zoals vroeger iedereen overal een sigaret opstak, zelfs in het vliegtuig. Kan je het je voorstellen? Dat doen we nu eigenlijk ook met series. In de trein, in bed, stiekem tijdens college, noem het maar op. Je kijkt wat je wilt, wanneer je wilt en waar je wilt. In het televisietijdperk werd dit nog voor ons bepaald, nu zijn we daar helemaal vrij in. Je hoeft eigenlijk nooit lang te wachten tot je de volgende aflevering ziet (maximaal een weekje) en je switcht makkelijk over naar een andere serie als je het niet leuk vindt. Zo zijn er heel veel voordelen van Netflix. Wil je er nog meer weten? Lees dan dit artikel voor handige hacks.
Verslaafd? Nee joh!
Het voornemen om twee- vooruit, drie- afleveringen te kijken slaat bij de meeste mensen makkelijk om in een heel seizoen kijken op een avond. Zijn we dan gelijk verslaafd? Nee, een echte verslaving brengt serieuze problemen met zich mee en een serie bingewatchen zorgt er hoogstens voor dat jij je bezoekje aan de sportschool skipt of je dat ene artikel voor je college niet helemaal af hebt. Dit laatste moet natuurlijk niet te vaak gebeuren. Afspreken dat je na je huiswerk een serie mag kijken is dan een goede oplossing! Voor meer huiswerktips lees je dit artikel. 

via GIPHY

Je kijkt vaak tot je ogen moe worden en je het verhaal niet meer helemaal volgt. En ja, soms kan je het gewoon echt niet laten om tot diep in de nacht Netflix te kijken en heb je de volgende dag wallen van hier tot aan Tokio, maar door die cliffhanger MOET je gewoon verder kijken. Herkenbaar? Dan begrijp je de volgende dertien dingen als geen ander:

1. Vrolijk? Verdrietig? Gestrest? Voor jou is er maar één antwoord: Netflix.

2. Je zegt regelmatig een afspraak af voor een Netflix-date met jezelf op de bank. 

3. Je verzint weleens een smoesje als mensen vragen wat jij vrijdagavond hebt gedaan. Je gaat echt niet opbiechten dat je heel de avond series hebt gekeken.

4. Als je ergens je geld aan wilt besteden dan is het wel aan je Netflix-abonnement. 

5. Hoeveel tijd ben je in je leven kwijt aan Netflix. Een week? Een maand? Een JAAR?! Je wilt het niet weten…

via GIPHY

6. Je begint altijd met het voornemen om héél even een film of serie te kijken…

7. Stiekem weet je dat je helemaal niet in staat bent om maar even op Netflix te zitten.

8. Je hebt een haat-liefdesverhouding met het automatische afspelen van de volgende aflevering op Netflix. Fijn hoor, dat je geen moeite hoeft te doen, maar hierdoor krijg jij dus niks af!

via GIPHY

9. Ineens kom je erachter dat je nog in je pyjama zit en je nog moet lunchen. Om vier uur ‘s middags. 

10. Als je ergens agressief van wordt, is het wel van een slechte internetverbinding. Argh!

11. Je hebt vrijwel alle Netflix-series gezien. Orange Is The New Black, Pretty Little Liars, Riverdale, New Girl, alles!

12. Je beschouwt Netflix als je hobby. Want als je iets heel leuk vindt om te doen, dan telt het toch als hobby? 

13. Als mensen een tip voor een leuke film of serie willen dan gaan ze standaard naar jou toe.

via GIPHY

Bron: Huffingtonpost.com, three.co.uk | Beeld: iStock