Lifestyle

7 tips om je kamer helemaal klaar te maken voor het winterseizoen

De winter staat voor de deur. Woohoo! Het wordt buiten een stuk kouder en we gaan vaker gezellig binnen zitten. In de avond op de bank met een deken, je kat en je favoriete Netflix-serie. Love it. Wij kunnen niet wachten. Met deze tips maak jij je kamer helemaal winterproof en is je kamer klaar voor het winterseizoen.

1. Gebruik (meer) warme kleuren
Verander de kleuren van je kamer. Ruil alle frisse lentekleuren in voor warmere tinten. Maak een nieuw kleurenpalet van vijf of zes kleuren die je in je kamer wil laten terugkomen. Het is belangrijk om vrolijke en warme kleuren te kiezen voor deze grauwe maanden. Denk hierbij aan bruin, okergeel en groen. De nieuwe kleuren van je kamer geven je meteen een vrolijkere stemming. Yay!

2. Begin beetje bij beetje aan versieringen
Omdat de feestdagen is het tijd voor versiering! Misschien is het niet de bedoeling om in de herfst al aankomt met een kerstboom en slingers, maar subtiele versiering doet het altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes of een deken met een toffe print.

3. Gebruik sfeerverlichting
Sfeerverlichting is, zeker in het najaar, een echte must. Vermijd lampen met fel licht, maar kies lampen met wat geler licht. Sfeerverlichting met een dimmer is perfect en zorgt voor sfeer tijdens een gezellige avond aan de eettafel of een romantisch date op de bank.

4. Zoek een mooi vloerkleed uit
Niemand wil op een koude vloer staan als ze uit bed springen, al helemaal niet in de winter. De oplossing? Een vloerkleed. Er zijn honderden kleden waaruit je kunt kiezen. Ga je voor hoogpolig, wollig, gebreid of een Perzisch vloerkleed? Als je huisdieren hebt is het beter om en plat vloerkleed zonder uitstekend materiaal te kiezen. Wil je voor het winterseizoen een warme sfeer én warme voeten? Neem dan een hoogpolig vloerkleed. Ben je benieuwd hoe je een vloerkleed moet stijlen in je kamer? Lees dan dit artikel.

5. Haal de dekens en kussens uit de kast
Het winterseizoen is perfect om samen gezellig op de bank te chillen. Haal alle dekens en kussens van zolder en maak een chill area voor jou en je vrienden. Ook super leuk is een schapenvacht over de rand van je bed of bank, wedden dat je kamer er gelijk knusser uitziet?

6. Maak het gezellig met kaarsjes
Theelichten, kaarsjes en kandelaars zijn echte sfeermakers tijdens de donkere dagen. Zet op donkere plekken in huis een paar kaarsen neer, zo maak je een romantische en gezellige sfeer in je kamer.

7. Zet een lekker geurtje in je huis
Een kamer die lekker ruikt heeft altijd een streepje voor. Wij meiden zijn namelijk ontzettend gevoelig voor geuren. Sommige geuren doen je vooral denken aan het winterseizoen. Dit zijn geuren zoals brandhout en patchoeli. Zet een speciale geurkaars of koop een roomspray en laat je kamer heerlijk winters ruiken. Hmmm!

Bron: Finlance.com, Homestolove.com, Clementbrowne.com, Brit.co | Beeld: iStock

 

Lees ook: Supersnel je labels in huis met de Goedgemerkt kortingscode

Must reads 👀