Food

5 x de fijnste budget restaurants in Amsterdam

Ga jij het liefst elke week uit eten? Gezellig eten, niet koken en even quality time met je besties, lover of ouders. Gelukkig helpt Girlscene je een handje op weg en zet de fijnste budget restaurants van onze hoofdstad op een rij. Eet smakelijk!

1. Happyhappyjoyjoy
Happyhappyjoyjoy vind je op verschillende plekken in Amsterdam en serveert Aziatisch streetfood. Deze hapjes zijn erg klein, dit hebben ze zo bereidt zodat je samen met je vriendinnen elk gerechtje kunt delen. Op de menukaart vindt je gerechten die gebaseerd zijn op de Chinese, Koreaanse en Vietnamese keuken. Yum! Als je thuis wil genieten van de lekkerste Aziatische gerechten of geen zin hebt om fancy te doen heeft Happyhappyjoyjoy ook een afhaalservice ;-).

View post on Instagram
 

2. Eddy Spaghetti 
Eddy Spaghetti is de leukste Italiaanse hotspot in Amsterdam-Oost. In dit Italiaans eetcafé eet je onder andere pasta’s. Het interieur van Eddy Spaghetti lijkt op een soort Italiaanse kroeg en in de zomer eet je ook heerlijk in het zonnetje een Italiaanse hap. Zijn alle tafels vol in het restaurant? Geen probleem. Eddy Spaghetti heeft ook een afhaal- en bezorgdienst zodat je thuis van je favoriete Italiaanse pasta geniet.

View post on Instagram
 

3. SLA
SLA is een modern én supergezond restaurant voor iedereen die zin heeft in een healthy maaltijd. Heb je last van allergieën, een streng dieet of ben je gewoon gek op salades? Dan is SLA echt iets voor jou. Dit restaurant heeft meerdere vestigingen in Amsterdam, dus er zit er ongetwijfeld één bij jou in de buurt. Het interieur van SLA is overal anders. Ze hebben een modern-industrieel thema, dit is vermengd met veel groen zoals planten. We like!

View post on Instagram
 

4. De Foodhallen
De Foodhallen vind je in West. Dit is echt een waar snackparadijs. Een gezonde maaltijd, een kleine snack of een vette pizza, niks is te gek. De verschillende eetkraampjes hebben allemaal een eigen stijl en je hoeft je eten niet staand op te eten, er staan namelijk genoeg bankjes en tafeltjes waar je kan zitten.

View post on Instagram
 

5. Taqueria
Ook voor Mexicaanse hapjes mag je naar Amsterdam-Wes, hier zit namelijk Taqueria. Hier eet je de lekkerste Zuid-Amerikaanse taco’s met (pittige) fantastische sauzen. Aan de binnenkant van het restaurant zie je vrolijke kleurtjes op de muren geschilderd en schattige Zuid-Amerikaanse figuurtjes. Je bestelt hier taco’s met kip, vis, varkensvlees, rundvlees en zelfs 100% vegan tacos’s. Yum!

View post on Instagram
 

 

Beeld: iStock

Must reads 👀