Celebs

Dit wist jij nog niet over Riverdale’s KJ Apa

Onze eerste gedachte bij KJ Apa? Archie, de hottie van Riverdale natuurlijk! Al vanaf de eerste aflevering laat hij veel harten sneller kloppen, maar er is nog veel meer te vertellen over deze acteur. Wist jij bijvoorbeeld dat hij geen Amerikaan is en dat hij nog maar twintig jaar is!? Dit en nog veel meer lees je hier over KJ Apa.

Waarschuwing: door de volgende feitjes leer je KJ nog beter kennen dus bereid je voor op een woeste vlaag vlinders in je buik ;-).

1. KJ Apa is niet zijn echte naam
Het is een hele coole naam, maar niet zijn echte naam. Het is namelijk een afkorting van zijn volledige naam Kenati James Fitzgerald Apa. Hoewel hij dus de korte versie gebruikt in zijn werk en als hij met vrienden is, is hij erg trots op zijn volledige naam. Kenati is een Indiaanse naam en betekent namelijk ‘overtreft alles’. 

2. KJ’s Amerikaanse accent is nep
Als je KJ alleen in Riverdale hebt gezien, denk je dat hij gewoon een Amerikaanse ‘high school-jongen’ is, maar niets is minder waar, hij komt namelijk uit Nieuw Zeeland. Hoewel je het amper aan hem hoort, slipt hij af en toe nog wel eens terug in zijn Kiwi-accent in een interview. Dat is toch om bij weg te smelten.

Watch on YouTube

3. KJ is geen echte redhead
Sterker nog, het kostte kappers zelfs tien(!) uur om zijn haar in de juiste tint rood te verven zoals Archie in de stripboeken. KJ heeft eigenlijk donkerbruin haar. Na het filmen van een seizoen verft hij zijn haar dan ook gelijk weer in zijn eigen kleur. Hij kan het allebei hebben, toch?
collage haar celeb4. KJ is dol op tatoeages
Hij heeft samen met zijn moeder en zus een tribal-tatoeage op zijn schouder. De tattoo staat voor zijn overleden opa die stamhoofd was. Zijn vader heeft toen de titel overgenomen, genaamd ‘Tupa’i’. De tattoo heeft een speciaal design dat overeenkomt met het geboortedorp Moata’a en de symbolen staan voor zijn familie. Ben jij ook gek op tatoeages of wil je er zelf een laten zetten? Check dit artikel voor inspiratie.

View post on Instagram
 

5. KJ heeft een muzikale kant
Niet alleen Archi Andrews heeft gevoel voor muziek, ook KJ speelt gitaar én piano. Dus daarom ziet het er altijd zo echt uit… Hij deed zelfs zijn auditie voor Riverdale met zijn gitaar en daarmee onderscheidde hij zich van de rest.  Hebben jullie ook zoveel zin in het derde seizoen? Op deze datum staat het nieuwe seizoen ein-de-lijk op Netflix.

View post on Instagram
 

6. KJ is super goed met dieren
*Zwijmel. Zwijmel. Kwijl. Kwijl.*

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

7. KJ is beste vrienden met Cole Sprouse
Net als in de serie zijn Cole en KJ in het echte leven ook BFFs. Ze zijn altijd samen aan het chillen en Cole heeft KJ zelfs geholpen om een betere Archie te worden. Hij nam hem een keer mee naar een comic store om de strip Archie te lezen, waardoor KJ zich nog beter kon inleven in het karakter. Kijk, daar zijn vrienden voor!

View post on Instagram
 

Bron: Seventeen.com, Popsugar.co.uk | Beeld: iStock