Lifestyle

38 x inspiratie voor mooie (kleine) tattoos

Zit jij erover na te denken om een tattoo te nemen? Of vind je tattoos altijd super mooi bij andere meiden, maar heb je geen idee wat jij zelf wilt laten zetten? Dan helpen wij jou daar een handje bij. Door deze 38 foto's heb jij vast een goed idee gekregen waar jij misschien (ooit) een tattoo laat zetten.

1. Bloemen
Zit je eraan te denken om een tattoo te nemen, maar weet je nog niet precies wat? Een bloem is natuurlijk altijd een goede keus. Er zijn veel verschillende bloemen én je kunt ze op allerlei manieren laten tatoeëren. Hieronder staan verschillende soorten tattoos van bloemen. Van zwarte rozen met dunne lijnen op bijvoorbeeld je enkel of je pols tot veel verschillende gekleurde grote bloemen over je hele arm of rug. Een roos zie je vaak terug komen bij tattoos. Soms groot ingezoomd op de bloem van de roos maar ook subtiel met de hele steel en bladeren. 

Een roos staat ook symbool voor liefde, vreugde en geluk. De hartvormige blaadjes onder de roos staan weer voor liefde en vertrouwen. Dat is vaak ook een reden waarom mensen kiezen voor een roos als tattoo. 

 

Een bericht dat is gedeeld door @opheliahiny op

 

Een bericht gedeeld door Magda Ka (@magdaka15) op

2. Quote
Heb jij al jaren een levensmotto? Dan is een tattoo de perfecte manier om deze voor altijd op je lichaam te hebben. Hierbij kies je natuurlijk een passend lettertype. Zo zien mensen ook of je een subtiel, stoer of netjes lettertype hebt.

 

Een bericht gedeeld door Katie.m.rae (@katiemrae) op

3. Dieren
Een dierentattoo is niet alleen leuk als je iets hebt met een bepaald soort dier, maar ook omdat ze gewoon heel erg mooi zijn als tattoo. Vooral de kop van een leeuw of tijger worden vaak getatoeëerd. Deze tattoos zijn vaak heel gedetailleerd en daardoor ook een stukje duurder. De leeuw staat symbool voor dapperheid. maar ook een vis, hond, kat of zelfs olifant zijn super mooi als tattoo.

 

Een bericht gedeeld door Tattoos (@inkspiretattoos) op

 

Een bericht gedeeld door Tattoos (@inkspiretattoos) op

4. Minimalistisch
Als je niet zo'n fan bent van grote tattoos of bang bent om gelijk te beginnen met een grote tattoo is dit een leuk begin: een kleine minimalistische tattoo. Bijvoorbeeld een maantje of een pijltje op je pols. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van kleine tattoos.

 

Een bericht gedeeld door Tattoos (@inkspiretattoos) op

 

Een bericht gedeeld door Erick (@leblubrocoli) op

5. Kleine tekst
In plaats van een hele tekst op je arm of een mega lange quote op je been is het misschien beter om te beginnen met een kleine tekst. Vooral als het je eerste tattoo is. In plaats van een inspirerende quote kan je als tekst ook bijvoorbeeld de geboortedatum van een familie lid doen of de naam van je kind. De naam van je lover laten tatoeëren klinkt leuk, maar is misschien niet altijd even verstandig.

 

Een bericht dat is gedeeld door @niannamon op

 

Een bericht gedeeld door Valerie (@flowofsoul) op

 

Een bericht gedeeld door tattoo (@tattoo__minimal) op

6. Tattoo op je hand of vinger
Een kleine tattoo op je hand of vinger is wat gewaagd, maar super mooi. Je ziet de tattoo altijd en hij zal mensen waarschijnlijk ook snel opvallen. Niet alleen boven op je vingers, maar ook aan de zijkant van je hand of tussen je vingers in staat een tattoo heel mooi. Mensen nemen ook vaak een ring als tattoo. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van kleine tattoos op vingers of handen.

 

Een bericht gedeeld door WINTERSTONE (@winterstone) op

7. Ornamental
Een ornamental tattoo is vaak een grote, sierlijke tattoo, maar ze zijn er ook in het klein. Deze tattoos worden vaak met dunne lijnen gezet en met heel veel versiering. Hieronder staan een aantal voorbeelden van een ornamental tattoo.

 

Een bericht gedeeld door Lina Li (@lina.li.lina) op

Voordat je zomaar een tattoo zet moet je natuurlijk heel goed nadenken. Hier vind je tips en ervaringen over het zetten van een tattoo.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook