Lifestyle

Deze 11 fases maakt iedereen mee tijdens een potje 30 Seconds

fases-30-seconds

We spelen allemaal weleens 30 seconds. De een is er beter in dan de ander, maar toch vinden we het allemaal even geweldig. Op de vrijdagavond ben jij met je vriendinnen aan het stressen en roepen om samen zoveel mogelijk begrippen goed te hebben. Uiteindelijk gaat het om één ding: als eerste over de finish zijn. Lees hier wat er sowieso door je heengaat tijdens een potje 30 Seconds.

1. Het begint al bij het maken van de teams

Een cruciale beslissing die je moet maken aan het begin van het spel. Negen van de tien keer gaat dit niet zonder slag of stoot. Iedereen wil in het team bij de lopende encyclopedie. Geef toe, je voelt je beledigd als niemand bij jou wil. Voordat jullie het daarover eens zijn, is de avond al bijna voorbij.

2. Je teamgenoot gooit twee…

Je had nog zo geroepen dat ze nul moest gooien, maar dat mocht niet baten. Zo moeilijk is dat toch niet?! Verdomme zeg, nu heb je al twee stappen achterstand.

3. Hoe krapper de tijd, hoe harder iedereen schreeuwt

De zandloper tikt maar door en die ene stad in Amerika is nog steeds niet geraden. “OOK WEL THE BIG APPLE!” “KOM OP MAN, BEN EFFE DUIDELIJK!” Tja, hoort erbij.

4. Soms vind je jezelf ineens erg intelligent

Als je teamgenoot de hoofdstad van Nederland nog niet eens kan benoemen en jij alle rivieren in Europa zonder problemen weet, kan jouw dag niet meer stuk. Je glundert van trots en krijgt geen genoeg van dit fantastische spel.

5. En dan is daar de magie van: telepathie

Soms voel je je teamgenoot gewoon aan. “Die ene uit die ene serie” Nog geen seconde later rolt de juiste acteur over je tong. Wauw, hoe dan?! Het is duidelijk: jullie voelen elkaar perfect aan.

6. Die ene van de tegenpartij die met de neus op de zandloper zit

Ben maar niet bang dat je te lang doorgaat, want er is altijd iemand van het andere team die met een vergrootglas de zandloper in de gaten houdt. De laatste korrel is nog niet gevallen en deze persoon schreeuwt al: ‘de tijd is om!’

7. Als iedereen het antwoord weet behalve jij

Je vriendinnen uit de andere teams laten veel te duidelijk merken dat zij het antwoord weten, terwijl bij jou het zweet op je voorhoofd staat. Je begint ervan te stotteren en schaamt je dat je het écht niet weet. Wat een rotspel is het ook. Jij speelt dit nóóit meer.

8. Diegene die het normaal met andere regels speelt

Er is altijd een betweter in het spel die vindt dat sommige dingen toch echt anders moeten. Je mag absoluut niet zingen of vertalen en dat wordt meer dan duidelijk gemaakt. Stiekem word je hartstikke moe van deze persoon, maar je moet ermee dealen.

9. “Hoe kun je dit niet weten?!”

Ja ja ja, wrijf het er maar lekker in. Jij wist ook een keertje een serie niet te noemen en dan word je meteen voor jandoedel uitgemaakt. Sommigen vinden het blijkbaar heerlijk om anderen de grond in te boren. Hoort ook wel weer bij het spel.

10. Het kaartje bij ‘in’ of ‘uit’ stoppen blijft lastig

Gegarandeerd dat iemand het kaartje aan de verkeerde kant terugstopt. Als je er geld op inzet, kun je er flink rijk mee worden. Het is terugleggen bij ‘in’ en pakken bij ‘uit’, toch?!

11. Wanneer de eindstreep dichterbij komt…

Jullie hebben een aantal keer achter elkaar alles goed gehad en nu kan het feest niet op. Maar niet te vroeg juichen, want het hoeft maar één ronde tegen te zitten en het is gedaan met de pret. Als het dan ein-de-lijk gelukt is, springen jullie een gat in de lucht. Nog een potje dan maar?