Lifestyle

Met deze 7 tips bespaar jij (heel veel) geld

Terwijl je grote stappen naar volwassenheid maakt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hoewel de nieuwste designerschoenen in je achterhoofd zitten, en je het liefst al je geld eraan wil uitgeven, heb je toch echt een nieuwe laptop nodig voor je opleiding. Geld besparen is hartstikke vervelend omdat je steeds in de verleiding komt om het uit te geven, maar het is wél een vaardigheid die steeds belangrijker wordt. Gelukkig hebben wij tips voor je gevonden die jou kunnen helpen om geld te besparen. Deze geniale tips maken je een pro in het besparen van geld!

1. Een uitgavendagboekje bijhouden
Vroeger schreven we aan het einde van de dag in ons dagboek over onze belevenissen van die dag. Nu is het verstandiger om een kostenboekje bij te houden waarin je de uitgaven en kosten bijhoudt. Met zo veel betalingen per maand is het ongelooflijk handig om ze allemaal op één plek te bewaren. Hiermee is het makkelijker in te schatten hoe veel geld je overhoudt en uiteindelijk ook gaat besparen. Veel leuke afspraken gepland? Even checken… Geen probleem, je hebt nog geld over!

2. Je doelen en beloningen
Als je een week al je uitgaven bijhoudt krijg je een beter inzicht in waar jij je geld aan uit geeft. In de meeste gevallen is dat eten en drinken waarschijnlijk. Dit gaat meestal onopgemerkt, nadenken op een lege maag gaat ook niet, hè? De avond van tevoren je lunch klaarmaken om mee te nemen scheelt je ongetwijfel een hoop geld. Aan het eind van de week kan je jezelf belonen met al het geld dat je hebt bespaard door bijvoorbeeld eten te bestellen of met je vriendinnen uit te gaan. Best deal ever, right?

3. Stop je losgeld in een pot
Tegenwoordig betalen we bijna alles met de pinpas, waardoor losgeld alleen maar ‘in de weg’ zit. Stop het in een potje in plaats van het uitgeven. Het wordt al helemaal leuk als je jezelf hiermee mag belonen. Als het potje vol is, stort het dan op je spaarrekening en ga er wat leuks van doen. Binnen een mum van tijd zit je pot vol en valt er weer geld uit te geven. Yay.

4. Kijken wat je nog in huis hebt
Het is waarschijnlijk (bijna) nooit zo dat je helemaal niks meer in huis hebt. Spit daarom je keukenkastjes door en bekijk wat je nog in huis hebt. Maak maaltijden met producten die je in huis vindt. Doe hetzelfde in je kamer, in plaats van nieuwe kleding kopen, kan je zelf een nieuwe look creëren door DIY’s te doen.

5. Boodschappen doen
Een veel gemaakte fout, ook al weten we dat het niet verstandig is, naar de supermarkt gaan met een rammelende maag. Als je honger hebt ziet alles er lekkerder uit en zou je het liefst alles mee willen nemen. Met een gevulde maag boodschappen doen bespaart je al heel wat geld. 35% korting artikelen kopen bij de Albert Heijn is een goede oplossing als je het dezelfde dag op eet. Afwisselen van supermarkt scheelt je ook flink wat geld. Ga in plaats van naar de Albert Heijn, een keer langs de Aldi of de Lidl.

6. Ga samen eten
Eet samen met vriendinnen of huisgenoten, super gezellig en ook nog eens veel goedkoper. Met meerdere mensen eten is heel erg gunstig voor je portemonnee. Of breng een bezoekje aan je ouders, ze vinden het altijd leuk als je op bezoek komt en je krijgt ook een maaltijd voorgeschoteld. Als dat geen win-win situatie is…

7. Buiten sporten
Een sportschoolabonnement is niet goedkoop, daarom is het een betere oplossing om naar buiten te gaan om te bewegen. Sporten is overal mogelijk, de trap naar boven is bijvoorbeeld perfect om sprintjes op te trekken of squats te maken en hardlopen kost zo ook helemaal niks. Pssst: Lees hier 9 dingen die je anders moet doen tijdens het sporten als je na je workout geen resultaat ziet.

Bron: Brit.com, Studenten.net, Gewoon over geld.nl, Beeld: Unsplash

 

Lees ook:  Dé makers van design: pak hier de Made kortingscode