Health

9 dingen die jij anders moet doen als je na je workout geen resultaat ziet

De één wil dikkere billen, de ander wil een platte buik en weer een ander wil gewoon conditie opbouwen. Workouts zijn er voor iedereen. Het is goed dat je sport, maar als je geen resultaat ziet werkt dat natuurlijk hartstikke demotiverend. Heb je eindelijk de moed bij elkaar gesprokkeld om te gaan sporten, resulteert het in niks; zonde! Wij vertellen je wat je moet veranderen aan je workouts, zodat je wel resultaat gaat zien.

Alle inspirerende after-workout selfies op Instagram helpen ons om eindelijk eens aan het werkt te gaan voor die perfecte summerbody. In de zomer aan het strand liggen zonder ons lichaam te hoeven verbergen: dat willen we allemaal wel. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om realistisch te zijn. Je hoeft er niet per sé zo uit te zien als dat meisje op de foto’s. Neem jezelf geen onbereikbare doelen voor ogen en zorg ervoor dat je lekker bij jezelf blijft. Uiteindelijk zorgt het niet behalen van je doelen namelijk voor niets meer dan een grote teleurstelling.

1. Zorg voor een goede nachtrust
Bijna iedereen lijkt te vergeten dat genoeg slapen een groot onderdeel is van gewichtsverlies. Geef maar toe, ook jij doet er niet moeilijk over om s’ avonds nog een aflevering van je lievelingsserie aan te zetten. Slaapgebrek heeft invloed op de hormonen die je eetlust onder controle houden. Je kunt het zelf al wel bedenken: te weinig slaap betekent meer trek en verlangen naar een lekkere snack. Laat snacken nou juist iets zijn wat we niet meer moeten doen.

Zorg ervoor dat je elke avond rond hetzelfde tijdstip naar bed gaat en leg je mobiel en laptop op tijd weg. Het begint allemaal met een goede nachtrust.

2. Probeer iets totaal anders
Op den duur went je lichaam aan alle oefeningen die je doet. Het hoeft niet echt meer zijn best te doen om oefeningen uit te voeren. Als je echt uitdaging wilt halen uit je workouts, moet je het gewoon helemaal omgooien. Weg met die oude, vertrouwde workouts: het is tijd voor wat anders.

3. Neem je rust, maar blijf wel actief
Rustdagen zijn belangrijk voor je lichaam, dus die mag je zeker niet overslaan. Maar dat je moet rusten betekent niet dat je helemaal niks meer aan lichamelijke beweging hoeft te doen. Het is juist goed als je een actief herstel hebt. Ga op je rustdag bijvoorbeeld wandelen, of probeer eens wat yogaoefeningen uit.
workout sporten motivatie4. Probeer voorverpakt eten te vermijden
Hoe makkelijk voorverpakte bakjes lasagne soms ook zijn, probeer ze toch te vermijden. Voeding is ontzettend belangrijk wanneer het gaat om gewichtsverlies of het kweken van spieren. Voorverpakte maaltijden bevatten vaak minder voedingsstoffen en juist méér suikers. Kook wanneer het kan dus het liefst zoveel mogelijk zelf.

5. Train minder vaak
Dit klinkt ontzettend tegenstrijdig, maar elke dag sporten is niet per sé goed voor je. Het is soms beter om even een dagje rust te nemen, zodat je de volgende dag weer kunt knallen in de sportschool. Waarschijnlijk heb je een stuk meer energie en houd je het veel langer vol!

6. Heb vooral plezier
Last but not least: zorg ervoor dat je plezier hebt in wat je doet. Als je je workouts niet leuk vindt, ga je echt niet je best doen om alles zo goed mogelijk uit te voeren. Als je het naar je zin hebt tijdens het sporten en je voldaan voelt na de training, dan zul je een stuk sneller resultaat zien. Dus doe geen dingen die je niet wilt doen, en zoek voor jezelf uit welke workout het beste bij jou past. Weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan dit artikel met ideeën voor je workout!

Bronnen: Self.com, cosmopolitan.com | Beeld: iStock

 

Lees ook: Pak nu korting op topmerken bij Plutosport!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved