Food

3 lekkere én simpele recepten voor een movie night

Bij een movie night horen natuurlijk niet alleen de goede films, maar ook lekkere snacks. Geen zin in die standaard bak popcorn of een zak chips? Hieronder delen we vijf hele lekkere recepten, die ook nog eens makkelijk te maken zijn. Dus heb je binnenkort een filmavond? Duik dan eerst samen met je best friends de keuken in om deze heerlijke recepten te maken. Zo is jullie filmavond helemaal compleet!

Mini hotdogs
Deze snack is superlekker en heel erg makkelijk. Je hebt namelijk alleen maar witte puntjes nodig, worstjes, mosterd, mayo en ketchup. Eigenlijk kan je er gewoon opgooien wat je zelf lekker vindt. Doe de worstjes in de koekenpan en bak ze voor ongeveer vijf minuten. Vergeet ze niet regelmatig rond te draaien, want je wil wel dat alles mooi bruin wordt toch? Vul de witte puntjes met de worstjes en saus en je eerste snack is al af. 

View post on Instagram
 

Party popcorn
Popcorn is natuurlijk al lekker tijdens de film, maar wel een beetje boring. Gelukkig gaat deze variant je filmavond compleet maken. Vul een schaal met je favoriete popcorn, voeg wat M&M’s en sprinkles toe en smelt chocolade die je vervolgens over je popcornmix giet. Et voila, je party popcorn is klaar om opgegeten te worden. 

Gebakken banaan met chocolade
Deze is voor alle bananen- en chocoladeliefhebbers en is echt heel erg makkelijk. Je hebt hier natuurlijk bananen voor nodig, maar ook een reep Tony’s Chocolonely Karamel-Zeezout. Maak een snee in de bananen, vul dit met stukjes chocolade en stop ze in een voorverwarmde oven (220 graden) voor tien tot vijftien minuten en je hebt een heerlijke warme banaan met chocolade. YUM! En als je boven de achttien bent is het ook lekker om een scheutje Likeur 43 over de banaan te gieten voordat hij de oven in gaat. 

View post on Instagram
 

Benieuwd naar nog meer lekkere recepten? Hier vind je allemaal no-bake recepten en die ga jij echt heerlijk vinden. Believe us! Enne, nu de recepten klaar zijn is het natuurlijk ook tijd om een goede film uit te zoeken voor de movie night. Deze romantische komedie staat op Netflix en moet je echt gezien hebben. Veel plezier tijdens je movie night. 

Bron: Lekker en Simpel, Slagerij Aad van Eijk | Beeld: iStock