Lifestyle

Dit moet je weten over Roze maandag

Jullie hebben er allemaal misschien wel eens van gehoord: Roze Maandag. Tijdens de Tilburgse Kermis staat de eerste maandag beter bekend als ‘Pink Monday‘, een groot fenomeen waar we eigenlijk maar weinig van weten. Want wat betekent deze dag eigenlijk? Girlscene ging op onderzoek uit en na het lezen van dit artikel weet jij alles over de gedachte achter dit grote roze feest.

Tilburgse Kermis
Van sommige feestdagen heb je vastwel eens gehoord, maar eigenlijk geen idee van de betekenis erachter. Zonde! Want Roze Maandag is namelijk een héél bijzonder feest en daarom is het hoog tijd om dit met jullie te delen. Deze feestelijke (en vooral roze) dag vindt elk jaar plaats op de eerste maandag tijdens de Tilburgse Kermis. Op Roze Maandag kleurt de hele stad roze en draait het erom dat iedereen zichzelf mag zijn. De dag staat voor acceptatie en diversiteit en is naast de bekende Gay Pride in Amsterdam één van de grootste LGBT (lesbian, gay, biseksual, transgender) evenementen van Nederland. Wij vragen ons natuurlijk af waarom het niet elke dag ‘pink monday’ mag zijn?

Toegankelijkheid
Het feest vindt plaats op maandag 23 juli en is net zoals de Gay Pride voor iedereen toegankelijk. Het is zeker niet alleen voor de inwoners van Tilburg, want het feest trekt jaarlijks bezoekers uit het hele land. Het is zelfs de meest bezochte dag van de Tilburgse Kermis. Wij snappen wel waarom! Lees snel verder om te zien wat er allemaal tijdens deze dag te doen is en niet geheel onbelangrijk: vergeet je roze outfit niet!

via GIPHY

Activiteiten
Tijdens Roze Maandag zijn er natuurlijk héél veel dingen te doen in de Brabantse stad. Naast dat het alleen al leuk is om te zien hoe de Brabantse stad roze kleurt tijdens deze speciale dag is er ook een Pride Walk waarbij vanaf 11:00 uur een feestelijke optocht trekt door de binnenstad van Tilburg. Geloof ons, hier wil je bij zijn. Daarnaast is er een Drag Queen Show en reizen er een heleboel dj’s en artiesten af naar Tilburg voor dit legendarische feest. Dit evenement moet absoluut op je to do-list als je het ons vraagt.

Holy Pink Festival
Naast alle feesten in de stad organiseren de mensen achter het festival Draaimolen tijdens Roze Maandag het Holy Pink Festival. Mocht je het Draaimolen festival kennen, dan weet je dat ook dit alleen maar een goed feestje kan worden. Ben jij niet bang om een dansje te wagen? Kom dan naar het Holy Pink festival en kijk je ogen uit, want het belooft weer een groot kleurrijk feest te worden. Psssst: Vergeet niet je meest extravagante outfit uit de kast te trekken. Glitters, je meest heftige make-uplook en pruiken, niks is te gek vandaag. Veel plezier!

Ben je benieuwd wat er nog meer te beleven valt tijdens de Tilburgse Kermis 2018? Lees er hier alles over.