Lifestyle

Deze 11 struggles herkent iedereen bij een eerste date

De eerste date. De meest awkward date aller tijden. Je weet nog helemaal niet veel over hem of haar en wie weet is dit wel het begin van een relatie. Alles moet dus perfect zijn en goed gaan. In je hoofd dan. In de praktijk werkt dat nét even anders. Een eerste date kan vaak nogal wat stroef verlopen. Deze struggles herkent iedereen die op een eerste date gaat. 

eerste date struggles1. Je outfit
Daar begint het al bij. Wat moet je aan naar een eerste date? Je haalt je hele kledingkast overhoop. Wat voor outfit is nou gepast voor een eerste date? Je wil niet te sexy overkomen, niet te overdressed maar ook niet alsof je net je bed bent uitgerold. Struggles!

2. Waarom reageert hij of zij niet?
Jullie zouden vanavond wat gaan eten, maar je date heeft de hele dag nog geen appje gestuurd. Gaat de date wel door? Nee, hij zal wel niet doorgaan. Maar moet je je dan voor de zekerheid klaarmaken? Arghh. Hij of zij moet gewoon reageren.

via GIPHY

4. Je gaat bedenken hoe de date zal gaan lopen
Oké, je weet dat je een beetje een kluns bent. Je date wilde uit eten, maar dan pieker jij weer over je tafelkunsten. Ergens weet je heus wel dat je jezelf kan zijn en dat diegene je moet nemen zoals je bent, maar in je hoofd werkt het even anders. Diep ademhalen!

via GIPHY

5. Hoe laat moet je er zijn?
Jullie hebben om half zeven bij het restaurant afgesproken. Moet je er dan van tevoren al zijn? Maar je wil niet als eerste zijn, want dan worden je zenuwen nog tien keer erger tijdens het wachten. En moet je dan al naar de tafel gaan, of buiten op hem of haar wachten? Of is het toch beter om iets later te komen dan afgesproken? Maar straks vindt hij of zij je ongeïnteresseerd, en dat ben je eigenlijk helemaal niet. 

6. Hoe gaan jullie elkaar begroeten?
Geeft hij of zij vrienden altijd een knuffel bij aankomst? Of geeft je date jou drie zoenen, misschien wel twee of misschien zelfs een op je mond. Je date mag echt niet zo awkward beginnen. Aaah, stress!

via GIPHY

7. Hoe ziet hij of zij er eigenlijk uit?
Je kent die persoon via een datingsite of via Instagram dm en hebt hem of haar nog nooit in het echt gezien. Alleen via Facetime en Snapchat dan. Straks herken je je date niet en loop je voorbij of begroet je heel iemand anders.

8. Wie betaalt?
Jullie zijn uitgegeten en het was hartstikke gezellig. Nu komt het ongemakkelijke moment waarop je niet weet wie de date gaat betalen. Blijven jullie beiden ongemakkelijk met de portemonnee in jullie hand zitten of hakt iemand de knoop door? 

11. Het gesprek
Waar moeten jullie het over hebben? Vooral de eerste vijf minuten zijn zo awkward. Gaan jullie het gelijk hebben over familie en toekomstplannen of totaal niet over elkaar, maar over hoe grappig het is dat jouw vriendin en zijn vriend met elkaar daten?

Beeld: iStock